Наслідки незаконного видобутку бурштину на Рівненщині

Наслідки незаконного видобутку бурштину на Рівненщині

20.06.14 22:30 0 836
Про проблеми порушених та деградованих земель, особливо внаслідок несанкціонованого видобутку бурштину на Рівненщині розповідала начальник Головного управління Держземагентства області Світлана Богатирчук – Кривко під час круглого столу, що був присвячений перспективам використання ресурсного потенціалу Західного Полісся.

У своїй доповіді Світлана Кирилівна зазначила, що грунти в зоні Полісся характеризуються легким механічним складом, високою кислотністю та низьким забезпечення поживними речовинами. Землі даної території потребують консервації на площі 6,7 тисяч гектарів земель, з них, 1, 1 тисяч гектарів – деградовані, 3,2 тисячі гектарів – малопродуктивні, 2,4 тисячі гектарів – техногенно забруднені.

Також, площа порушених земель на території поліських районів становить 1,3 тисячі гектарів. Крім того, на території Північних районів наявні більше 700 гектарів порушених земель внаслідок несанкціонованого видобутку бурштину, зокрема на території Володимирецького – 590 га, Сарненського – 665 га, Дубровицького – 35 га, Рокитнівського – 22 га, Березнівського – 1 га.

Значні площі порушених земель внаслідок несанкціонованого видобування бурштину знаходяться на землях сільськогосподарського призначення – 528 гектарів, в тому числі 467 гектарів на землях приватної власності та 61 гектар на землях державної власності.

На землях лісогосподарського призначення площі порушених земель, внаслідок несанкціонованого видобутку бурштину, становлять більше 170 гектарів.

Підсумовуючи усе вище наведе, учасники круглого столу дійшли висновку про необхідність на законодавчому рівні врегулювати питання видобутку громадянами бурштину-сирцю, адже таким чином буде забезпечене раціональне використання земель та повернення після рекультивації їх у стані придатному для використання за цільовим призначенням.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Кубок світу: чилійські ...
Наступна новина: В Луцьку у входи до ...

КОМЕНТАРІ