Прокуратура тримає на контролі додержання вимог Закону України «Про амністію в 2014 році»

Прокуратура тримає на контролі додержання вимог Закону України «Про амністію в 2014 році»

20.06.14 17:12 0 1035
Закон України «Про амністію у 2014 році» набрав чинності 19 квітня поточного року.

Статтею 12 Закону України «Про амністію у 2014 році» та статтею 8 Закону України «Про застосування амністії в Україні» закріплено, що особи, засуджені за вчинення злочину, які відповідно до закону про амністію підлягають звільненню від відбування покарання, звільняються не пізніш як протягом трьох місяців після опублікування вказаного закону.

Звільненню підлягає певна категорія осіб (ті, які на момент вчинення злочину були неповнолітніми; вагітні жінки; особи, які мають дітей віком до 18 років; досягли пенсійного віку, інваліди та інші), що засуджена за умисні злочини, які не є тяжкими або особливо тяжкими, та за злочини, вчинені з необережності, які не є особливо тяжкими.

Прокуратура Рівненської тримає на контролі додержання вимог вказаних Законів, виконання ж їх норм покладається на суди.

Так, на території області розташовано 4 установи виконання покарань, в яких перебуває більше 3 тисяч засуджених. Крім цього у підрозділах кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в області перебуває на обліку 2300 осіб.

- Під застосування Закону України «Про амністію у 2014 році» підпадають 374 в’язні. З них підлягають звільненню 284, для решти має бути скорочено на половину строк невідбутого покарання. На даний час судами області застосовано вказаний закон та звільнено з місць відбування покарань вже 256 осіб, справи щодо інших засуджених перебувають на розгляді, - повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Рожук.

А також вів додав, що закон «Про амністію» також застосовано до осіб, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Станом на вже до 250 осіб застосовано норми закону та їх звільнено від відбування покарання. Матеріали щодо 40 осіб ще перебувають на розгляді судів.

Органами прокуратури Рівненської області проводиться подальша робота з нагляду щодо належного виконання Закону України «Про амністію у 2014 році».

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинські вояки йдуть на ...

КОМЕНТАРІ