Олімпійський день у Житомирі об’єднав всю спортивну молодь міста – майбутню націю нових чемпіонів

Олімпійський день у Житомирі об’єднав всю спортивну молодь міста – майбутню націю нових чемпіонів

20.06.14 20:39 0 1031
Свято спорту, здоров’я, молоді 19 червня відбулося в центрі Житомира. Олімпійський день, що об’єднав представників влади, державних установ та громадських організацій, відомих спортсменів та тренерів, учнів спортивних та загальноосвітніх шкіл, студентської молоді та любителів спорту, має на меті популяризацію фізичної культури, спорту, олімпійського руху та пропаганду здорового способу життя.

Масові спортивні заходи на Житомирщині розпочалися у травні і продовжуватимуться протягом червня у містах і районах області, навчальних закладах, оздоровчих таборах і трудових колективах. У програмі заходів – змагання з усіх видів спорту, конкурси, вікторини, спортивні вечори.

Гарного настрою, успіхів, спортивної удачі та впевненості у своїх силах побажала учасникам свята директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. Вона висловила впевненість у тому, що серед школярів, що прийшли взяти участь у масових забігах, є майбутні чемпіони області, України і світу.

Звернення з нагоди свята Президента НОК України Сергія Бубки зачитав член Національного олімпійського комітету України, перший заступник голови Житомирського обласного відділення НОК України Михайло Чигир. «Це свято об’єднує всю країну та виховує сильну націю нових чемпіонів, - йдеться у зверненні. - у кожного з вас є чудова нагода відчути себе справжнім олімпійцем і стати частиною олімпійської родини».

Право винести Державний Прапор України та прапор НОК України було надано заслуженому майстру спорту України з легкої атлетики, учаснику ХХХ літніх Олімпійських ігор Юлії Олішевській та майстру спорту міжнародного класу України з легкої атлетики Олександру Венгловському.

Зібрання вшанувало хвилиною мовчання героїв Небесної сотні, а квіти до їх меморіальної дошки поклали чемпіони України з легкої атлетики Наталія Трибіль, Анастасія Сухотська, Олексій Білорус та бронзовий призер чемпіонату України з легкої атлетики Дмитро Пашков.

Після урочистого відкриття змагання легкоатлетичного пробігу розпочали наймолодші учасники – діти до 6 років. За ними стартували молоді люди з обмеженими фізичними можливостями, школярі, студентська молодь та ветерани-аматори.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ