Делегація Львівщини взяла участь в 11-му фестивалі української культури «Калина» у м. Вербас (Сербія)

Делегація Львівщини взяла участь в 11-му фестивалі української культури «Калина» у м. Вербас (Сербія)

20.06.14 17:17 0 1031
14-15 червня 2014 року у м. Вербас (Автономний край Воєводина, Сербія) відбувся 11-й фестиваль української культури «Калина», організатором якого є Національна рада української національної меншини Сербії та Рада фестивалю.

У рамках фестивалю відбулися етнографічна виставка, дегустація страв національної кухні, виступи вокально-хореографічних колективів. Свої таланти у виконанні творів української культури мали можливість продемонструвати колективи з усіх міст Сербії, де компактно проживає українська громада, а саме Товариство ім. Т.Шевченка з м.Новий Сад, “Коломийка” з м. Сремська Митровиця, “Карпати” із м.Вербас, Товариство ім. І.Сенюка з м.Кула та товариство “Калина” з м.Інджія. Гостями фестивалю стали культурно-мистецькі колективи української громади із Хорватії та Боснії і Герцеговини.

Цього року на фестивалі Львівщину представляв заслужений ансамбль танцю України «Юність» Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді, який представив місцевій громаді хореографічні композиції різних регіонів нашої держави.

Також на запрошення голови Національної ради української національної меншини Сербії Йосифа Сапуна участь у фестивалі взяла офіційна делегація Львівської обласної ради та обласної державної адміністрації на чолі з депутатом обласної ради, членом постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Тарасом Курчиком.

В рамках програми візиту до Воєводини делегація Львівської області зустрілася із заступником голови з економічних питань общини Вербас Вельком Ковачевичем. Під час зустрічі сторони обговорили можливості налагодження двосторонньої співпраці общини Вербас з районами Львівської області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські вояки йдуть на ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ