Львівський національний університет ветмедицини отримав унікальний цифровий рентгенкабінет

Львівський національний університет ветмедицини отримав унікальний цифровий рентгенкабінет

20.06.14 20:20 0 1057
У рамках гранту Європейського Союзу «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького встановлено унікальний цифровий рентгенівський кабінет найвищого світового рівня.

За своїми медико-технічними параметрами кращого в Україні на принаймні у вищих навчальних закладах, немає. Отримане обладнання дає змогу отримати цифрове зображення уражених частин тіла дрібної тварини буквально за кілька хвилин. І при цьому не використовується т. з. рентгенівська фотоплівка.

Скановане зображення високої роздільної здатності передається на монітор комп’ютера і лікар має можливість відразу ж визначити місце та характер перелому кісток чи розірваних м’язів і стан тканин. Усі фото залишаються в пам’яті комп’ютера, а також їх можна записати на мобільний носій (флешку, диск, тощо).

Отримане обладнання виготовлене в Угорщині (за американською ліцензією). У його комплект входить власне рентгенівський апарат, системні блоки, два спеціальні потужні монітори, програмне забезпечення. Загальна вартість – близько 800 тисяч гривень.

Унікальний цифровий рентгенкабінет дасть змогу господарям собак, кішок, птахів, черепах та інших дрібних тварин швидко пройти діагностику та знайти у своїх домашніх улюбленців місця переломів. А студенти-ветеринари на практиці отримали можливість знайомитись з передовими технологіями та оволодіти найсучаснішими методами досліджень. Натомість аспіранти, доценти та професори зможуть проводити наукові дослідження на найвищому європейському рівні, а фотофіксація проведених дослідів і експериментів сприятиме якісному покращенню наукових публікацій.

Згаданий грант ЄС реалізовується Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького спільно з колегами з Люблінського природничого університету (Польща).

За інформацією ПРЕС-СЛУЖБИ ДЕРЖАВНОЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ ТА ФІТОСАНІТАРНОЇ СЛУЖБИ

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маленьким рівнянам ...
Наступна новина: Очільник Закарпатських ...

КОМЕНТАРІ