Ірина Сех – проти передачі будівлі військового містечка у Львові Московському патріархату

Ірина Сех – проти передачі будівлі військового містечка у Львові Московському патріархату

20.06.14 16:36 0 1310
Голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех звернулася до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням переглянути та скасувати розпорядження Кабміну від 17 жовтня 2013 року щодо передачі майнового комплексу військового містечка №212 по вул. Пекарській, 57-59 у м. Львові з відання управління Міноборони України до управління Львівської ОДА для його подальшої передачі у власність релігійної організації Львівської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату).

"Акти Кабінету Міністрів України та Львівської ОДА не містять жодної мотивації чи обґрунтування щодо передачі зазначеного майнового комплексу у власність певній релігійній громаді, що викликає сумнів у їхній неупередженості та правомірності. Реалізація цих актів загрожує суспільній злагоді та спокою на Львівщині, громада якої дуже чутлива до релігійних питань", – йдеться в листі голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, що розпорядженням КМУ від 17.10.2013 р. було передбачено передати майновий комплекс військового містечка №212 на вулиці Пекарській, 57–59 у Львові з управління Міністерства оборони України до управління Львівської ОДА для його подальшої передачі у власність Львівській єпархії УПЦ МП. Розпорядженням Кабінету Міністрів України визначено конкретну релігійну організацію, до якої має перейти у власність зазначений комплекс. 27 грудня 2013 року тодішній голова Львівської ОДА Олег Сало своїм розпорядженням передав у власність майновий комплекс військового містечка № 212 на вул. Пекарській, 57–59 у Львові релігійній громаді Львівської єпархії Української православної церкви МП.

У листопаді 2013 року народні депутати від ВО "Свобода" Ірина Сех, Олег Панькевич, Михайло Блавацький, Юрій Михальчишин, Ігор Янків, Ігор Кривецький, Андрій Міщенко звернулися із депутатським запитом до Генпрокуратури з вимогою забезпечити перевірку розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 р. про передачу майнового комплексу військового містечка №212 до царини управління Львівської облдержадміністрації на відповідність законодавству.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Костевич стала десятою на ...

КОМЕНТАРІ