В Івано-Франківській області районна міліція спільно з прокуратурою протидіє незаконному вибиранню гравію з річок Надвірнянщини

В Івано-Франківській області районна міліція спільно з прокуратурою протидіє незаконному вибиранню гравію з річок Надвірнянщини

20.06.14 19:50 0 1026
З метою попередження фактів самовільного вибирання і вивезення піщано-гравійної суміші і річкового каменю з русел річок, надвірнянська міліція спільно з районною прокуратурою проводять спеціальні рейди.

Доцільність цих заходів спричинена тим, що громадськість району обурена подібними протиправними діями правопорушників, крім того, все частіше на дорогах району працівники ВДАІ фіксують рейси вантажівок, які перевозять піщано-гравійну суміш без жодних супровідних та дозвільних документів на вибирання цих ресурсів.

Так, 13 червня працівниками Надвірнянського РВ УМВС було виявлено, що протягом тривалого часу з річки Прут, що в смт. Ланчин, Надвірнянського району регулярно вивозять гравійно-піщану суміш. На місце події виїхала слідчо-оперативна група міліції та працівники районної прокуратури. На березі річки Прут правоохоронці зафіксували момент вивозу гравію.

Водії ігнорували правоохоронців: на запитання не відповідали, показати документи теж відмовлялися.

Згодом прибула громада смт. Ланчин, яка перешкоджала діям працівників виконавчої влади, щодо виконання своїх службових обов’язків, оскільки вони не давали вилучити вантажівки. Однак незважаючи на всі перешкоди правоохоронці задокументували та відзняли на відео даний факт.

За даним фактом Надвірнянською районною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр на об’єкті природно-заповідного фонду).

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Вроцлаві львівські ...

КОМЕНТАРІ