В Закарпатській області будні дільничного Мукачівщини

В Закарпатській області будні дільничного Мукачівщини

20.06.14 17:55 0 1052
У більшості випадків по роботі цієї служби населення дає оцінку діяльності міліції в цілому. Саме дільничні інспектори одними з перших з’являються на місці скоєння злочину або правопорушення, саме вони найбільш повно володіють інформацією на дільниці, яку обслуговують.

З нагоди свята за сумлінне виконання службових обов’язків голова села Нове Давидково Степан Кунак нагородив почесною грамотою та подякою старшого дільничного інспектора Мукачівського міського відділу міліції Володимира Магоча. Ворлодимир Іванович щороку відзначається й керівництвом міськвідділу міліції, як один з найкращих співробітників.

У правоохоронних органах Володимир Іванович- з 1996 року й ось уже 18 років, як працює дільничним інспектором міліції. За ці роки ще більше впевнився, що вірно обрав професію. Правоохоронець обслуговує Великолучківську оперативну зону, що налічує 9 сіл в яких проживає населення близько 28 тисяч чоловік.

На запитання чим же живуть люди цієї професії, якими питаннями опікуються, що їх турбує ділиться Володимир Магоч.

-Робота у сільського дільничного інспектора – звісно ж, не в кабінеті сидіти. Велику частину свого робочого часу (а це майже 24 години на добу!) дільничний проводить на закріпленій території. А зона обслуговування, м’яко кажучи, не маленька – 9 сіл. Тож і приходиться їздити з одного кінця в інший - то сусіди полаялися, то сімейний дебошир знову в родині вчиняє сварки, то невідомі зловмисники дрібну крадіжку скоїли, то шахраї до села “завітали”... Вільного часу зовсім немає. Робота дільничного мені подобається, але нині працювати на селі дуже складно, - розповідає правоохоронець. - У фермерських господарствах не завжди радо зустрічають – у них своїх проблем вистачає. Велику підтримку і допомогу надають прості люди. Якщо порівнювати відношення людей до міських і сільських дільничних, то у “районників” авторитет більший.

-Зараз на селі найбільш частим видом злочинів є крадіжки особистого майна громадян, та шахрайства. Звичайно, основне навантаження в розкритті того чи іншого злочину лягає на оперативних співробітників, але і участь дільничного дуже велика, адже саме він, як ніхто інший, знає людей, знає, хто чим дихає. Нерідкими на селі бувають і бійки з нанесенням травм одне одному. Турбує той факт, що пияцтво залишається одним з основних проблемних питань сільського життя. Саме від нього найчастіше настають усі біди. - На щастя, - продовжує Володимир, - моя територія обслуговування, у порівнянні з іншими селами , досить спокійна, хоча живуть тут і раніше судимі особи, і сімейні дебошири, і самогонники. Вважаю, що зі злочинністю можна боротися тільки спільними зусиллями. Ну а підтримувати належний порядок допомагають мої громадські помічники: Михайло Медвідь, Андрій Медвідь, Іван Черепаня та Іван Зозуля. За це їм окреме “дякую”!

Окрім щоденної роботи, Володимир Іванович вже цього року розкрив 8 кримінальних злочинів. Але, незважаючи ні на що, Володимир з гордістю носить звання “міліціонер” і не жалкує про вибір професії.

- Загалом, - ділиться далі дільничний, - робота цікава. Спілкуючись з населенням, починаєш розуміти людську психологію. І коли надивишся на негативні моменти життя, стаєш трішки мудрішим, цінуєш кожну хвилинку, яку проводиш зі своїми близькими, коханою дружиною, сином та донькою. А наостанок Володимир побажав усім дільничним інспекторам перш за все здоров’я, щоб у них було поменше усіляких бід, а вдома завжди чекали люблячі рідні!

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ