В Закарпатській області з дільничного інспектора починається міліція

В Закарпатській області з дільничного інспектора починається міліція

20.06.14 22:23 0 1248
18 червня відзначається День дільничного інспектора міліції. Зараз служба ДІМ Іршавського райвідділу міліції налічує 30 працівників, які кожний день несуть службу у селах району.

На передодні професійного свята, поговоримо про роботу дільничних інспекторів з підполковником Ярославом Тодавчич – начальником сектору дільничних інспекторів Іршавського райвідділу.

- Ярослав Михайлович, Ви протягом 8 років очолюєте службу дільничних інспекторів міліції, розкажіть з якими проблемами найчастіше звертаються до «шерифів»?

Дільничний інспектор – це перша людина на селі з якої починається міліція, яка забезпечує охорону громадського порядку та спокій наших громадян. Дільничний у селі часто єдина допомога для людей, особливо у віддалених та гірських куточках району.

У кожному населеному пункті є своє проблеми. З настанням літнього періоду багато звернень громадян відносно земельних суперечок, встановлення огорож. При з»ясуванні даних питань майже у кожному випадку бувають погрози фізичною розправою, а то і нанесення тілесних ушкоджень. У даному випадку без втручання дільничного інспектора, інциденту не закінчуються.

Для нашого Іршавського району вже стає традиційно з настанням літа більшість громадян виїжджає на заробітки у сусідні області або навіть за кордон. При цьому вдома залишаються неповнолітні діти, старенькі батьки, які потребують постійно уваги з боку дільничних.

Не дають спокою дільничним дрібні крадіжки, кількість яких відчутно зростає з настанням пори відпусток. Найбільше таких випадків у місті Іршава, селі Білки та селі Ільниця.

- За останній період дільничних інспекторів, більше можна побачити на дільниці обслуговування, з чим це пов»язано?

Це пов»язано з тим, що кожний дільничний інспектор згідно графіку на своїй дільниці обслуговування проводить прийому громадян, а тому мешканці сіл їх бачать частіше. Для селян з»явилась можливість при необхідності звернутись до дільничного інспектора по місцю проживання і вирішити свої питання майже вдома.

Крім цього нами організовуються звіти дільничного інспектора міліції перед громадою села, де у присутності керівництва райвідділу та представників місцевих органів самоврядування дільничний розповідає про свою роботу у селі, про тих хто порушує громадський порядок, як поводять себе особи, які знаходяться на профілактичному обліку, хто зловживає спиртними напитками і чинить вдома сімейні сварки.

- Дільничні інспектори найбільше серед інших служб займаються профілактичною роботою, як у цьому напрямку працює відділення?

Протягом поточного року дільничними інспекторами міліції притягнуто до адміністративної відповідальності 570 осіб. Хоча, вони не тільки притягують до відповідальності, а й проводять профілактичні бесіди. Інколи поговориш із правопорушником, дивишся, бесіда по душі дала більшого ефекту ніж складений протокол.

На передодні професійного свята дільничного інспектора, кого би Ви відмітили із своїх підлеглих?

Серед особового складу багато дільничних, чия служба може стати гідним прикладом для інших. Майор міліції Михайло Цогла, майор Василь Ливдар, майор Іван Коваль, капітан Василь Палюх та старший лейтенант міліції Іван Ільтьо - їх результати роботи цьому підтвердження. Я згадав тільки кількох, але насправді таких дільничних значно більше.

Кажуть, що із Вашого відділення дільничні інспектори їздили до Східних областей надавати допомогу в охороні громадського порядку?

Так, із відділення дільничних інспекторів було у відрядженні в Одесі 6 чоловік, це Василь Ливдар, Михайло Ігнатко, Іван Буковецький, Віталій Данканич, Юрій Тодавчич, Святослав Капітан. Хлопці із мужність прийняли звістку, що саме вони їдуть на Схід. Протягом трьох днів вони надавали допомогу Одеським колегам в охороні громадського порядку. В цей період за кожного із них вдома вболівали батьки, дружини, діти, а на роботі колеги. Кожний дзвінок із Одеси, ми всі чекали з нетерпінням. Завдячуючи Богу, всі повернулись додому здорові і живі.

Ярослав Михайлович, що б Ви побажали своїм підлеглим у день їхнього професійного свята?

Користуючись нагодою, хочу зазначити – що дуже важливо, щоб сучасний дільничний інспектор мав відповідний рівень освіти, необхідну культуру спілкування, був професіоналом у вищому розумінні цього слова і звісно більшу заробітну плату. На завершення бажаю всім дільничним інспекторам міліції щастя, здоров»я, благополуччя і мирного неба над головою, щоб їм не доводилось брати у руки зброю і йти воювати.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЗМІ: Барселона готова ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ