В Закарпатській області за надвірнянцями лишається право провесті ХХІІ міжнародний фестиваль "Гуцульщина"

В Закарпатській області за надвірнянцями лишається право провесті ХХІІ міжнародний фестиваль "Гуцульщина"

20.06.14 16:28 0 998
18 червня 2014 року в приміщені Надвірнянської районної державної адміністрації відбулося засідання Асоціації органів місцевого самоврядування регіону щодо проведення ХХІІ міжнародного фестивалю "Гуцульщина" на території Надвірнянського району. До складу об'єднання входять: Верховинська, Косівська, Надвірнянська, Коломийська районі ради та Яремчанська і Коломийська міські ради Івано-Франківської області, Вижницька та Путильська районні ради Чернівецької області та Рахівська районна рада Закарпатської області.

Головним питання, яке розглянули на засіданні, було проведення фестивалю "Гуцульщина" у 2014 чи перенесення його на 2015 рік.

Попередньо на сесії Івано-Франківської облради вирішили не проводити Гуцульський фестиваль через події в Криму. військові дії відбуваються на сході держави. Тому підготовка до проведення триває, але якщо ситуація в країні не зміниться, то міжнародний фестиваль "Гуцульщина" відбудеться наступного року.

Голова Надвірнянської районної державної адміністрації наголосив, що враховуючи ситуацію в країні, фестиваль можна перенесті на 2015 рік, але за надвірнянцями лишається право провесті ХХІІ міжнародний фестиваль "Гуцульщина" на теренах району. За це рішення всі проголосували одностайно.

"Ми повинні бути патріотами своєї країни та не забувати, що на сході гинуть молоді хлопці за нашу з вами свободу. Потрібно спершу подолати агресора, а потім святкувати перемогу. Тому підготовка триватиме, але час проведення ми оголосимо пізніше", – зазначив свободівець.

Нагадаємо, міжнародний Гуцульський фольклорно-етнографічний фестиваль проводиться щорічно з 1991 року. У 2014 дійство планують провесті у вересні в місті Надвірна, де фестиваль востаннє проводили у 1999 році.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські театри дадуть ...
Наступна новина: Волиняни східняків ...

КОМЕНТАРІ