Григорій Пустовіт: «Головним завданням волинської лісової галузі все ж є не лише матеріальний прибуток, а й збереження унікальних лісів та природних ресурсів нашого краю»

Григорій Пустовіт: «Головним завданням волинської лісової галузі все ж є не лише матеріальний прибуток, а й збереження унікальних лісів та природних ресурсів нашого краю»

20.06.14 17:35 0 1126
З метою ознайомлення із організацією, проведенням лісогосподарських заходів та лісозаготівельних робіт, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт учора відвідав ДП «Володимир-Волинське лісогосподарське господарство».

Еволюцію лісу: від його народження і до вирубки, лісники Волині показали на прикладі Устилузького лісництва. Працівники галузі продемонстрували ділянку, де свій життєвий шлях тільки починають майбутні великі дуби та сосни, а також - територію, де вже йде заготівля деревини.

Директор ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» Дмитро Войтюк зазначив, що від посадки до вирубки дерева необхідно близько ста років, адже вік товарної деревини сосни звичайної, до прикладу, становить 81 рік.

Зрубані дерева володимир-волинські лісники транспортують на нижній склад підприємства, у переробні цехи. Звідти кращі сорти круглого лісу експортують, а технологічну сировину та менш якісну деревину переробляють та реалізовують в Україні.

Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик повідомив, що з початку року сукупний дохід всіх підприємств області, які працюють в сфері лісового господарства становить 177,6 млн грн, що на 51 млн грн більше, ніж було в аналогічному періоді минулого року. Ці кошти лісники отримали від реалізації деревної та консервної продукції.

«Кожне дерево має свою ціну і свій вік рубки. Дуб - найцінніша та найдорожча порода дерева. Але основні надходження ми отримуємо від реалізації сосни звичайної, це - основна лісоутворююча порода на Волині», - розповів Василь Мазурик.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт подякував лісникам за збереження лісу, примноження його багатств.

«Я хочу відзначити дбайливе ставлення лісників до волинських зелених скарбів, їх знання та вміння вирощувати ліс. В системі лісового господарства Волині працюють професіонали. Я думаю, що вони використають всі резерви, щоб лісова галузь стала ще більш прибутковою. Однак, головним завданням лісової галузі все ж є не лише матеріальний прибуток, а й збереження унікальних лісів та природних ресурсів нашого краю», - резюмував Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдержадмінстрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Етелла Чуприк дасть у ...
Наступна новина: Державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ