Григорій Пустовіт: Громади відчули, що вони можуть самотужки вирішувати проблемні питання та досягти поставленої мети

Григорій Пустовіт: Громади відчули, що вони можуть самотужки вирішувати проблемні питання та досягти поставленої мети

20.06.14 22:49 0 1170
На Волині уже тривалий час успішно втілюється спільний проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який на умовах співфінансування допомагає вирішити проблемні питання у місцевих громадах. Завдяки роботі проекту, низка населених пунктів краю змогла втілити багато ініціатив у сфері енергозбереження, розвитку інфраструктури тощо.

в області перебуває керівник регіонального розвитку спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олена Рудич. Мета візиту: обговорення проблемних питань щодо реалізації мікро проектів ІІ фази МРГ та стосовно започаткування ІІІ фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

В рамках робочої поїздки відбулася зустріч з головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом, першим заступником голови облради Олекснадром Пирожиком. В розмові також взяли участь координатори Волинського обласного ресурсного центру громад Оксана Гузь, Ірина Пащук, а також заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Наталія Кролік.

Григорій Пустовіт перш за все подякував Олені Рудич за ініціативи, які впроваджуються в області завдяки діяльності проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». «Робота дала позитивний результат. Громади відчули, що вони можуть самотужки вирішувати проблемні питання та досягти поставленої мети», - наголосив він.

На думку голови облдержадміністрації, чи на найважливішим стало те, що люди повірили у власні сили й можливості: «Волиняни побачили результат, відчули економічний, соціальний ефект від втілення проектів. Це стало поштовхом для подальшої спільної роботи. Громада поставила перед собою ціль, досягла її, досягла успіху. Це стимулювало до розробки подальших цілей, нових проектів. Тобто йде розвиток краю», - наголосив Григорій Пустовіт.

Окремо він також відзначив й те, що багато спільних проектів втілюється в сфері енергозбереження та енергоефективності. «В нинішній ситуації, коли дорожчають енергоносії, коли нестабільна ситуація з постачанням газу такі проекти є вкрай важливими, адже дозволяють економити значні суми коштів», - зауважив голова облдержадміністрації.

В свою чергу, керівник регіонального розвитку спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олена Рудич відзначила Волинську область, як один з найстабільніших та найактивніших регіонів в Україні. Зокрема, тут, на обласному затверджена програма підтримки й стабільно виділяються кошти на співфінансування проектів.

Вона також розповіла про наступні кроки у роботі проекту в області, про напрямки діяльності.

Окремо Олена Рудич запропонувала також поглибити інформаційну співпрацю громад західного та східного регіонів України, адже на її переконання це допоможе консолідації суспільства та сприятиме взаємодії у різних сферах життєдіяльності. Григорій Пустовіт підтримав таку ініціативу, зауваживши, що Волинь вже має схожий досвід: зокрема в область нещодавно приїжджали журналісти зі східних регіонів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирські ДАІвці ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ