Лучани зможуть обирати сімейного лікаря, який їх обслуговуватиме

Лучани зможуть обирати сімейного лікаря, який їх обслуговуватиме

20.06.14 20:13 0 1083
Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства. Участь у її роботі взяли депутати Ганна Кравчук, Тетяна Дементьєва, Степан Цимбалюк та Любов Серба.

Одним із питань порядку денного члени комісії розглянули хід виконання Державної програми реформування первинної ланки охорони здоров’я в місті Луцьку. «Зараз працюємо над тим, аби закріпити населення за сімейними лікарями», - поінформував присутніх начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель. За його словами, тепер кожен зможе добровільно обирати сімейного лікаря, який обслуговуватиме його. «Ми відходимо від територіального принципу, примусово ніхто не приписуватиме лікаря, вибір – за пацієнтом», - пояснив він. До слова, раз на рік людина може переписатися до іншого лікаря, якщо є така потреба.

Голова комісії Ганна Кравчук додала, що необхідно створити електронну сітку такого розподілу, аби один пацієнт не записався до кількох лікарів одночасно.

Федір Кошель відзначив, що вдалим проектом є реорганізація міської станції швидкої медичної допомоги в обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Цьому передувало відповідне рішення міської ради та завчасне утворення мережі чотирьох пунктів невідкладної медичної допомоги у поліклініках міста.

«Для потреб центру придбано спеціалізовані автомобілі невідкладної допомоги. Додатковий п`ятий пункт базування екстреної медичної допомоги відкрито на вул. Рівненській. Все це дало можливість чітко розподілити виклики на екстрені та не екстрені й забезпечити державний норматив - 10-ти хвилинного доїзду при екстреному і до однієї години при не екстреному», - поінформував начальник управління охорони здоров’я міської ради.

«Скарг від населення немає. У перспективі відкриття ще одного пункту екстреної медичної допомоги на вул. Гордіюк», - додав він.

На його думку, необхідно працювати в напрямку страхової медицини, адже держава не може забезпечити безплатне обстеження населення. «Основна проблема – дороговартісна техніка є, але держава не може оплати, скажімо, МРТ пацієнта. Відповідно деякі люди не мають таких коштів, тож у цьому контексті виникає їх незадоволення», - зазначив Федір Кошель.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські УБОЗівці ...
Наступна новина: Маленьким рівнянам ...

КОМЕНТАРІ