Делегація ДСНС України взяла участь у підсумковому засіданні Програми PPRD East Європейського Союзу в Брюсселі

Делегація ДСНС України взяла участь у підсумковому засіданні Програми PPRD East Європейського Союзу в Брюсселі

20.06.14 18:15 0 1078
Делегація Державної служби України з надзвичайних ситуацій взяла участь у третьому засіданні Керівного комітету та Заключній конференції Проекту ЄС «Програма з запобігання, готовності та реагування на катастрофи природного та техногенного характеру для країн Східного партнерства» (далі – Програма PPRD East) у Брюсселі. Під час засідання розглядалися питання та здобутки, які були напрацьовані під час реалізації першої фази Програми PPRD East, яка тривала упродовж 2010-2014 років.

«В рамках першої фази реалізації Програми PPRD East представники ДСНС України взяли участь у численних семінарах, тренінгах, навчальних курсах, навчаннях та інших практичних заходах. Це дало змогу підвищити професійний рівень і збагатити досвід українських експертів у багатьох сферах, які стосуються запобігання, готовності й реагування на катастрофи природного і техногенного характеру», – підкреслив перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, який очолював делегацію.

Він наголосив, що спільні навчання сприяли встановленню взаємодії та дружніх контактів з відповідними структурами країн-учасниць Східного партнерства у сфері запобігання, реагування і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій трансграничного характеру.

Крім того, Анатолій Бойко доповів про результати проведення в Україні, в рамках Програми, спільної інформаційної кампанії, заснованої на профілактичній і просвітницькій роботі, прозвітував про навчання підрозділів ДСНС України, проведені на основі досвіду і знань, отриманих завдяки Програмі PPRD East. Також він наголосив, що відтепер ДСНС України має можливість використовувати електронний регіональний атлас ризиків, який допоможе Службі ефективно планувати дії в разі виникнення надзвичайних ситуацій в умовах складної природної і техногенної обстановки.

Представник української делегації, проректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Тарас Рак також нагадав, що в рамках Програми на базі університету проходив міжнародний семінар журналістів, які працюють в умовах надзвичайних ситуацій і висвітлюють їх.

Делегація від ДСНС України підтвердила готовність українських експертів до активної участі в усіх подальших заходах в рамках Програми PPRD East, а також підкреслила бажання ДСНС України у перспективі долучитися до Механізму цивільного захисту ЄС та Фінансового інструменту ЄС, котрі на цей час відкриті лише для країн-членів Європейського Союзу.

Після завершення заходів очільник делегації ДСНС України провів низку двосторонніх робочих зустрічей з керівниками та представниками служб цивільного захисту інших держав, на яких обговорювалися напрями розвитку двостороннього співробітництва та взаємодії.

Нагадаємо, головною метою Програми PPRD East є розвиток спроможностей країн-партнерів у галузі цивільного захисту населення щодо запобігання, готовності та реагування на надзвичайні ситуації, сприяння поступовому наближенню країн-партнерів до Механізму цивільного захисту ЄС та поліпшення їх двостороннього та регіонального співробітництва.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Клієнти ПриватБанку ...

КОМЕНТАРІ