Олександр Симчишин: Хмельниччина на високих позиціях за соціально-економічним розвитком в державі

Олександр Симчишин: Хмельниччина на високих позиціях за соціально-економічним розвитком в державі

21.06.14 11:36 0 1265
Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин у прямому ефірі телевізійної програми «Відверта розмова». Так, за підсумками І кварталу – це 4 місце. Що є надзвичайно високим показником і, напевно, одним з найкращих показників за останній, - наголосив посадовець, а також висловив сподівання, що позиції області не сколихнуться у підсумку ІІ кварталу і ми будемо у першій десятці серед областей.

Ці показники перш за все цікаві посадовцям, статистам, а люди у реальному житті хочуть відчувати якісь покращення життя та зміни у ньому. Щодо реалізації змін посадовець назвав боротьбу з корупцією, аби вона пішла з життя державних службовців і простих людей. «Ми закликаємо не давати і не брати хабарів, доводячи це на власному прикладі», - підкреслив Олександр Сергійович.

«Проводиться робота по боротьбі із заборгованістю заробітної плати. Лише за травень цього року вдалося скоротити заборгованість біль ніж на мільйон гривень. Хоча з початком червня помітним є часткове її зростання. Прикладом організації, де нарощується заборгованість по заробітній платі є «Облавтодор», працівники якого вже готуються до акцій протесту. Але тут існують об’єктивні причини. Державна скарбниця практично на нулі. Вирішити зазначену проблему за короткий проміжок часу практично не реально. Необхідним є проведення нормального соціального діалогу між роботодавцями, підприємцями, профспілками, що покликані захищати простого працівника, і між владою. Прикладом цього є тристороння соціально-економічна угода, у якій інтереси кожного були враховані», - підсумував Олександр Симчишин.

Стосовно забезпечення робочими місцями, то в області за січень-травень цього року близько семи тисяч громадян отримали нові місця роботи, що складає понад 50 % річного плану, який визначався ще наприкінці минулого року, коли у суспільстві не було таких гострих суспільно-економічних проблем. «Ми розуміємо, що забезпечення роботою і достойною заробітною платою – одне з головних завдань влади», - сказав перший заступник голови облдержадміністрації.

Обласною державною адміністрацією також активно проводиться робота по допомозі малому та середньому бізнесу Хмельниччини, адже двері владних кабінетів завжди відкриті для них. Практично щотижнево проводяться спільні наради з представниками бізнесу, де посадовці допомагають чим можуть. За ініціативи керівництва адміністрації планується проведення на Хмельниччині засідання парламентського Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики. Аби народні депутати почули про ті проблеми, як є у середовищі малого та середнього бізнесу, - зазначив посадовець.

Розповів перший заступник голови облдержадміністрації і про ситуацію довкола переселення на Хмельниччину громадян з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Наразі в області зареєстровано 467 осіб, що приїхали з АР Крим та 56 мешканців сходу країни. Проблем, пов’язаних з наданням їм допомоги, досить багато, але влада докладає максимум зусиль аби зарадити людям, які потрапили у скрутну ситуацію. Найбільш разючою проблемою залишається надання тимчасового житла. Зважаючи на віть і на цю проблему, влада знаходить можливість забезпечити переселенців нормальними умовами для проживання.

Не оминув у своїй розмові Олександр Сергійович і теми складної ситуації на сході нашої країни та допомоги військослужбовцям, які дислокуються на території області. Одним із прикладів є створення за ініціативи громадськості фонду підтримки української армії – “Хмельницький Фонд Захисту Вітчизни”. Посадовець подякував громадським організаціям, підприємцям та промисловцям, сільськогосподарським товариствам та небайдужим громадянам за допомогу українській армії.

Зайшла мова і про запровадження енергоощадних технологій перш за все у бюджетній сфері, адже зважаючи на політичну зброю у руках Росії (газ), українці мають бути готові дати їй відсіч, використовуючи альтернативні джерела енергії.

Не менш болючим питанням стало обговорення пільгового перевезень пасажирів у громадському транспорті та боротьби з нелегальними перевізниками, яким не місце на наших дорогах.

Звертаючись до телеглядачів посадовець наголосив, що керівництво адміністрації та він особисто завжди готові до конструктивного діалогу з громадою задля вирішення їх проблем від початку робочого дня і до останнього відвідувача.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ