Київські медики врятували зір 40 недоношеним немовлятам

Київські медики врятували зір 40 недоношеним немовлятам

21.06.14 08:06 0 1259
Протягом минулого року лікарі київського Центру мікрохірургії ока провели 40 успішних операцій щодо лікування ретинопатії недоношених немовлят, що дозволило врятувати малюкам зір.

Про це повідомляє прес-служба центру.

За словами головного лікаря центру С. Рикова, ретинопатія недоношених дітей є вкрай важким захворюванням очей, яке часто призводить до безповоротної втрати зорових функцій.

«В середньому десь у 20% недоношених дітей, тобто приблизно у кожного п’ятого недоношеного, виникає ретинопатія. І це дійсно дуже серйозно, адже якщо вчасно не діагностувати захворювання та не зробити операцію, то зір можна втратити на все життя. За минулий рік ми успішно провели близько 40 таких операцій і продовжуємо робити їх зараз. У нашому центрі є усе необхідне новітнє обладнання, яке дозволяє провести малоінвазивну операцію із найменшими ризиками та зробити лікування абсолютно ефективним», – зазначив С. Риков.

Ретинопатія недоношених у більшості випадків виникає у малюків, вагою від 500 грамів до 2 кг. При виявленні захворювання, огляди проводяться один раз на тиждень до повного регресу.

Перший огляд проводиться на першому тижні життя, потім кожні два тижні до досягнення 36-тижневого віку. Надалі обстеження проводять щомісяця до досягнення шестимісячного віку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Трьох житомирських ...

КОМЕНТАРІ