Якщо Порошенко не проведе люстрацію, життя по-новому не буде, – учасники «Вільного мікрофона»

Якщо Порошенко не проведе люстрацію, життя по-новому не буде, – учасники «Вільного мікрофона»

21.06.14 12:39 0 1157
Усі новопризначенці Президента Петра Порошенка повинні пройти люстрацію. Зрештою, це стосується влади на усіх рівнях. Українців обурює, що процес оновлення влади загальмовано.

Про це говорили учасники народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK під час знімання програми 14 червня.

Саме те, кого призначатиме Петро Порошенко, стане суттєвим іспитом для нього: чи готовий він та його оточення жити «по-новому».

«Якщо Порошенко не люструватиме владу – це означатиме, що держава буде рухатися у тому ж керунку, що й від початку нашої незалежності – у нікуди», – заявив молодий чоловік у Тернополі.

«Президент повинен почати люстрацію із себе і своєї команди, якої ми не знаємо. Він має розповіти про цих людей, нічого не приховувати. Це має стати прикладом для інших», – такої ж думки старший чоловік у Рівному.

«Не тільки за чотири роки правління Януковича, а й за попередні 15 країна потонула в корупцію. Вона – в усіх сферах нашого життя. Тому люструвати треба багато і це займе чимало часу», – висловив думку мешканець Ужгорода.

Наразі ж, констатують народні оратори, люстрація практично не відбулася. Зокрема, про провал люстрування на місцевому рівні говорять мешканці Рівнещини і Волині.

«Люстрації не відбулося», – заявив чоловік у Луцьку. Серед причин назвав відсутність Закону про люстрацію, який, попри всі обіцянки нової влади, й досі не ухвалено.

Водночас чимало учасників «Вільного мікрофону» переконані, що люстрування не може пройти успішно без участі громади. Громадськість повинна активно контролювати і нові призначення, і дії влади.

«Ми – влада на цій землі, – заявив киянин. – Треба створювати територіальні громади, брати відповідальність на себе. Ми маємо обирати міліціянтів, суддів, прокурорів. І тоді це буде дійсно самоврядування».

А в Івано-Франківську один із учасників проекту запропонував для проведення люстрації запросити незалежних спостерігачів.

«Не думаю, що вдасться провести справжню люстрацію без участі спеціальної комісії, яка повинна виступити третьою стороною, – міркував він. – Наприклад, це можуть бути іноземні спостерігачі. Бо без людей незалежних, які не причетні до нашої влади, сенс люстрації буде втрачений. При владі залишатимуться старі-нові люди».

А вже завтра, 21 червня, триватимуть чергові знімання «Вільного мікрофона». «Питання тижня» 21 червня звучатиме так: Чи правильно чинить Президент України, проводячи переговори з Путіним?

Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Чернівці – Центральна площа.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Працівники ДАІ затримали на ...

КОМЕНТАРІ