Цьогорічні випускники провалили ЗНО з англійської мови

Цьогорічні випускники провалили ЗНО з англійської мови

21.06.14 11:05 0 1222
У 2014 році майбутні абітурієнти не показали не те що високого, а навіть належного рівня знань з іноземних мов.

Про це під час прес-конференції заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук.

За його словами, для успішного виконання тесту ЗНО з англійської мови, який складали понад 69 тисяч абітурієнтів, необхідно було отримати 56 тестових балів.

«56 балів отримали лише 87 осіб на всю Україну або 0,11 % від загальної кількості тих, хто складав цей тест», – повідомив директор УЦОЯО, зазначивши, що ці дані без урахування АР Крим, Донецької та Луганської областей.

«Це дуже і дуже мало. Причому за всіма психометричними показниками тест був нижче середнього рівня складності. Це не був складний тест», – наголосив Ігор Лікарчук.

За словами директора УЦОЯО, тест містив 1500 слів і його складність не можна порівнювати із міжнародними вимірами, такими як TOEFL та інші.

Також Ігор Лікарчук повідомив, що 11 тисяч, або кожен сьомий учасник ЗНО з англійської, не зміг відповісти на десять завдань тесту. Майже 100 осіб не змогли відповісти на жодне питання тесту.

«Ще гірше ситуація з тією частиною, яку ми називаємо бланк «Б», де абітурієнт повинен був написати лист іноземною мовою. 25% абітурієнтів, які складали тест з англійської мови, взагалі нічого не написали. Лише 3 200 учасників із 69 тисяч учасників отримали 14 максимальних балів за виконання цього завдання», – сказав директор УЦОЯО.

«Уявіть собі, скільки у нас спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв, шкіл з поглибленим вивченням, взагалі шкіл, де вивчається англійська мова і ось такий результат», – зазначив Ігор Лікарчук.

Він також повідомив, що жоден випускник сільської школи не отримав найвищий результат. За його словами, це свідчить про те, що сільська школа практично не продукує високого рівня знань з іноземних мов.

Також директор УЦОЯО зазначив, що результати ЗНО абітурієнтів з інших іноземних мов, зокрема, німецької, французької та іспанської мов є ще гіршими.

«Попереднє керівництво Міністерства освіти і науки багато говорило про реформи вивчення іноземних мов. Ввели вивчення іноземних мов з другого класу, другої іноземної з п’ятого класу. Реформ немає», – зазначив директор УЦОЯО.

«Ми не можемо забезпечити вивчення навіть однієї іноземної мови на належному рівні, а намагаємось забезпечити вивчення двох і трьох іноземних мов», – зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти, аналізуючи результати проведення тестування з іноземних мов, що показали випускники українських шкіл, пише Osvita.ua.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Кравченко залишить Дніпро?

КОМЕНТАРІ