Учора на Волині відбулися заходи, приурочені до Дня фермера

Учора на Волині відбулися заходи, приурочені до Дня фермера

21.06.14 16:35 0 1388
Волинські фермери ділилися досвідом ведення господарства зі своїми колегами: з нагоди Дня фермера, на нараду-семінар, до нашого краю з’їхалися представники фермерських господарств з усієї держави. Участь у заходах також взяли голова «Асоціації фермерів та приватних землевласників України» Микола Миркевич, заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, голова «Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині» Віктор Лук’янчук.

Гості Волині відвідали фермерське господарство «Козацький двір» Любомльського району. Його директор Сергій Козачук розповів, що нині у господарстві на 12 га посаджено яблуневий сад, 4 га – плодово-ягідні культури (сливи, смородина, полуниці). Є в наявності фруктосховище ємністю 40 тонн й розпочато будівництво нового - на 1000 тонн.

В рамках заходу його учасники відвідали й фермерське господарство «Перлина Турії» Турійського району (голова – Володимир Яренчук), ознайомилися з його роботою, оглянули молочно-товарні ферми. У «Перлині Турії» вирощують зернові культури, цукрові буряки, ріпак, сою, ведеться напрям молочного та м’ясного скотарства. Окрім того, господарству надано право на виробництво та реалізацію базового та сертифікованого насіння зернових культур. Також воно має статус племзаводів з вирощування корів української чорно-рябої молочної породи та волинської м’ясної породи.

«Перлина Турії» - перспективне господарство, яке не просто дає людям робочі місця, а й дбає про розвиток сільських територій. Тому повинна бути підтримка від держави. Чим менше господарство, тим більшою повинна бути підтримка, і навпаки, чим більше господарство, тим більший податок воно повинне сплачувати - наголосив Микола Миркевич. «Система оподаткування повинна бути диференційованою, тоді кожен господар обере собі таку нішу, в якій йому буде комфортно працювати», - продовжив він. .

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко підкреслив, що влада Волині підтримує селянина, який хоче і може працювати на землі: «В області діє багато програм підтримки АПК. За необхідності розробляються нові. Зокрема, господар-початківець, за їх допомогою, може придбати і трактор, і корову, і отримати гроші на будівництво», - зауваживвін.

Про перспективи розвитку фермерства на теренах Волинського краю розповів Микола Собуцький: «Ферма, поле – це лише перша ступінь. виробники сільськогосподарської продукції мають бачити й подальші перспективи. Наступний рівень – переробка, вихід кінцевого продукту до споживачів України та Європи. Тільки таким чином господарства будуть не просто економічно незалежними, а й успішними та процвітаючими. Основне – знайти свою нішу», - акцентував заступник голови облдержадміністрації.

Учасники також відвідали підприємство «Флора» Шацького району, яке на площі 100 га вирощує лохину.

Під час пленарної частини наради-семінару було обговорено цінову політику на ринку сільськогосподарської продукції.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області 22 ...

КОМЕНТАРІ