Лучани попрощалися з загиблим бійцем батальйону територіальної оборони «Айдар» Рустамом Хамраєвим

Лучани попрощалися з загиблим бійцем батальйону територіальної оборони «Айдар» Рустамом Хамраєвим

21.06.14 08:10 0 1367
Багато лучан прийшли попрощатися із загиблим 17 червня під час антитерористичної операції в Луганській області Рустамом Хамраєвим. Наш земляк захищав Україну в складі батальйону територіальної оборони «Айдар», куди попросився добровольцем.

Рустам Хамраєв разом зі своїми бойовими побратимами на східних рубежах України намагалися допомогти у забезпечені миру та нормальній життєдіяльності громадян.

ж відбулося прощання з загиблим військовослужбовцем. Віддати шану пам’яті Рустаму Хамраєву прийшли міський голова Микола Романюк, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, голова обласної ради Валентин Вітер, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Від Будинку панахиди до Театрального майдану, де відбулася громадянська панахида, присутні пройшли скорботною ходою.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до лучан, які зібралися на центральній площі міста, зазначив: «На жаль, на Театральному майдані міста Луцька нас знову зібрала трагічна подія. Загинув наш земляк. Це непоправна втрата для нас усіх.

Рустам був за національністю узбеком, громадянином України, мешканцем міста Луцька. Він був на Майдані у Києві. Отримав там поранення. Пішов добровольцем служити у батальйон територіальної оборони «Айдар». У мене на столі лежить заява, написана ним власноручно, де він просив зарахувати його до складу батальйону. Він захищав нас з вами, наших дітей, майбутнє нашої держави».

Микола Романюк від себе особисто, депутатів Луцької міської ради, виконавчого комітету, усіх лучан висловив слова співчуття рідним загиблого.

«Вічна пам'ять Рустаму. Ми пам’ятатимемо про нього, його подвиг, подвиг його побратимів і проситимемо в Бога, щоб більше ми на цьому майдані з такого приводу не збиралися», – сказав міський голова.

Також Микола Романюк попросив присутніх вшанувати пам’ять загиблого хвилиною мовчання.

Співчуття рідним загиблого висловили й заступник командира роти «Захід» батальйону територіальної оборони «Айдар» Андрій Омельчук та Луцький міський військовий комісар підполковник Василь Худик.

Після завершення громадянської панахиди домовину з тілом загиблого перевезли на кладовище у село Гаразджа, де він й був захоронений.

Нагадаємо, що розпорядженням міського голови у Луцьку оголошено днем жалоби у зв’язку з трагічною загибеллю військовослужбовця Рустама Хамраєва в ході антитерористичної операції в Луганській області.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ