У Волинській області відбувся семінар для правоохоронців, які протидіють корупції

У Волинській області відбувся семінар для правоохоронців, які протидіють корупції

21.06.14 14:19 0 1329
Прокуратурою Волинської області зорганізовано й проведено навчально-методичний семінар на тему: "Запобігання та протидія корупційним правопорушенням".

У семінарі взяли участь міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, начальники структурних підрозділів прокуратури Волині, а також працівники УМВС, СБУ та Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Відкриваючи семінар, прокурор області Анатолій Коцура наголосив, що ганебне явище корупції заважає громадянам України почувати себе впевненим у повсякденному житті та повноцінно реалізовувати надані Конституцією права. І попри те, що спільні результати у боротьбі з корупцією у правоохоронних органах краю є, однак, як свідчать настрої суспільства, робота правоохоронців на цьому напрямку потребує посилення.

У ході семінару учасники обговорили нові зміни у антикорупційному законодавстві України та звернули увагу на аспекти фіксування кримінального правопорушення, пов’язаного з пропозицією, обіцянкою або наданням неправомірної вигоди службовій особі.

Опрацьовано правоохоронцями і проблемні питання, які стосуються проведення оперативно-розшукової діяльності у кримінальних провадженнях про привласнення, розтрату та незаконне використання бюджетних коштів службовими особами.

Жваве обговорення викликали також проблеми фіксування кримінального правопорушення, пов’язаного з пропозицією, обіцянкою або наданням неправомірної вигоди.

Обмінюючись думками, учасники семінару визнали, що мета у всіх правоохоронців краю спільна: необхідно усім разом злагоджено застосовувати надані законом повноваження задля ефективної протидії корупції та притягнення корупціонерів до відповідальності, аби результати цієї роботи відчули волиняни.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Тернопільські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ