На Волині тривають профілактичні заходи з водіями мототранспорту

На Волині тривають профілактичні заходи з водіями мототранспорту

21.06.14 10:07 0 1253
Профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст» покликані нагадати водіям мототранспорту про безумовне дотримання Правил дорожнього руху.

З настанням літнього періоду на наших дорогах стає більше двоколісних транспортних засобів. За статистикою, в цей період спостерігається зростання кількості дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотоциклів, мопедів та скутерів. Деякі власники двоколісної техніки, сідаючи за кермо, на жаль, нехтують елементарними правилами дорожньої безпеки – перевищують швидкість, не дотримуються рядності, виїжджають на зустрічну смугу, не пропускають пішоходів, порушують правила обгону. Тож необхідно, щоби водії мототранспорту усвідомлювали: вони є учасниками дорожнього руху, а відтак мають як права, так і обов’язки.

Шановні мотоциклісти! Завжди одягайте захисну екіпіровку, не забувайте, що мотошолом є обов'язковим для будь-якого мотолюбителя. Ніколи не здійснюйте обгін, не переконавшись у безпечності здійснення маневру. Пам’ятайте: відсутність у водіїв навичок управління мотоциклами або скутерами, незнання Правил дорожнього руху, самовпевненість, неправильна оцінка власних можливостей і відсутність «почуття» швидкості – основні причини більшості дорожньо-транспортних пригод.

Шановні учасники дорожнього руху! Державтоінспекція ще раз нагадує водіям двоколісного транспорту про необхідність бути обережними за кермом, дотримуватися Правил дорожнього руху, а водіям автомобілів потрібно уважніше ставитися до мотоциклістів, скутеристів та велосипедистів, оскільки ДТП за їх участю мають найтяжчі наслідки.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До кожної людини треба ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ