Івано-Франківська область: рятувальники проводять тактико-спеціальні навчання на різних об’єктах

Івано-Франківська область: рятувальники проводять тактико-спеціальні навчання на різних об’єктах

21.06.14 08:04 0 1222
В своїй діяльності рятувальники мають бути завжди готові вміло та злагоджено діяти у випадку різного роду надзвичайних ситуацій. Тому дуже важливо постійно вдосконалювати свої професійні вміння та навички.

Саме з такою метою вогнеборці Івано-Франківського гарнізону провели тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі в приміщенні Івано-Франківської ратуші, де нині розташований прикарпатський краєзнавчий музей.

Також тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі провели і на одному із потенційно-небезпечних об’єктів обласного центру - Івано-Франківському комбінаті хлібопродуктів. Навчання мали за мету перевірити боєздатність особового складу рятувальників, їх взаємодію з адміністрацією об’єкта.

За тактичним задумом навчань, через коротке замикання в двигуні вальцевого станка виникла пожежа площею п’ятдесят квадратних метрів у приміщенні розмольного цеху. Про пожежу обслуговуючий персонал повідомляє рятувальників.

Прибувши до місця виклику, керівник гасіння пожежі проводить розвідку та підтверджує підвищений номер виклику. Вогнеборці негайно розпочали бойове розгортання, поставивши пожежний автомобіль на вододжерело та подавши до зони займання ствол з піноутворювачем. Добиратися до зони займання довелося двома шляхами: сходами та ззовні по автодрабині до вікон третього поверху. Через сильне задимлення у приміщенні рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. Ліквідовувати розбурхане полум’я активно допомагають і працівники підприємства. Одночасно ланкою газодимозахисників відпрацьовувалися дії з рятування потерпілих із задимленого середовища та надання їм першої долікарської допомоги.

Нарешті зусилля ліквідаторів пожежі дали свої результати: умовну пожежу локалізовано, а згодом й погашено.

Користь від таких навчань є безумовною. Саме тому начальники усіх підприємств усвідомлюють їх важливість та всіляко сприяють їх проведенню на своїй території.

Одним із найважливіших етапів тактико-спеціальних навчань є їх розбір та практичне вивчення об’єкту. Можна з упевненістю сказати, що івано-франківські рятувальники готові до дій за призначенням.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ