В Івано-Франківській області громадян притягнули до кримінальної відповідальності за вирощування нарковмісних рослин

В Івано-Франківській області громадян притягнули до кримінальної відповідальності за вирощування нарковмісних рослин

21.06.14 14:18 0 1214
Одразу дві невеличкі плантації маку снодійного виявили дільничні інспектори міліції на території Косівського та Тлумацького районів.

В рамках загальнодержавної операції «Мак-2014» значні сили правоохоронних органів цими днями скеровані на виявлення незаконних посівів маку та коноплі.

Так, під час відпрацювання одного із населених пунктів Косівського району дільничними інспекторами міліції Косівського РВ УМВС на території господарства 59-річного місцевого жителя було виявлено 373 рослини маку.

В іншому випадку дільничні інспектори Тлумацького РВ УМВС так само виявили на присадибній ділянці поблизу житлового будинку 57-річного жителя с.Грушка Тлумацького району 800 рослин снодійного маку.

Відомості про обидва факти незаконного посіву макових рослин внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за част.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку».

Правоохоронці нагадують, що посіви маку та коноплі дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію. Усім іншим навіть за квітку маку чи кущ коноплі та незначні посіви загрожує відповідальність. За посіви маку до 100 рослин, а конопель до 20-ти передбачено адміністративну відповідальність — штраф від 18 до 100 неоподатковуваних доходів громадян. За вирощування цих рослин у більшій від вказаної кількості можуть притягнути до кримінальної відповідальності — до шести місяців арешту.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ