Івано-Франківщина: ні хабарництву на дорогах!

Івано-Франківщина: ні хабарництву на дорогах!

21.06.14 15:46 0 1516
З метою запобігання хабарництву, корупційним проявам серед особового складу Державтоінспекції МВС України, формування позитивного іміджу та укріплення авторитету ДАІ серед населення, а також недопущення випадків надання правопорушниками неправомірної винагороди працівникам ДАІ за звільнення їх від відповідальності за допущені порушення Правил дорожнього руху, починаючи з 13.06.2014 на території України та нашої області проводяться цільові профілактичні заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції. До проведення вказаних заходів активно залучаються представники суспільно-політичних партій та громадських організацій до контролю за діяльністю працівників служби з метою створення конструктивного діалогу та налагодження партнерської взаємодії між усіма учасниками дорожнього руху.

Такі дії з боку керівництва Державтоінспекції МВС України зумовлені тим, що нерідко трапляється, що несвідомі водії, які допустили порушення правил дорожнього руху, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, самі свідомо провокують працівників Державтоінспекції на вчинення корупційного правопорушення, пропонуючи останнім грошову винагороду за не складання адміністративних матеріалів. При цьому такі водії навіть не замислюються над тим, що скоюють злочин, за вчинення якого законодавством України передбачена кримінальна відповідальність. Зокрема за вчинення таких дій ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

За 17 та 18 червня працівниками Державтоінспекції області задокументовано 9 фактів-спроб дачі хабаря працівникові ДАІ за різні порушення Правил дорожнього руху наприклад: за керування транспортним засобом без номерних знаків, порушення вимог дорожніх знаків, не користування ременем пасивної безпеки та інші порушення ПДР. Такі випадки виявлені на території обслуговування у м.Калуші, - 2, м.Надвірна - 1, м.Івано-Франківськ – 1, Коломийському районі – 1, м.Коломиї -1,смт. Богородчанах – 1, м.Снятині -1, м.Рогатині -1. Сума винагороди становила від 40 до 200 гривень. На разі за даними фактами проводиться перевірка.

Прес служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ