Ірина Сех: «Поширення інформації про «невдячних» переселенців – це провокація проти єдності України»

Ірина Сех: «Поширення інформації про «невдячних» переселенців – це провокація проти єдності України»

21.06.14 13:46 0 1561
Роздмухування теми «негідних і невдячних» переселенців зі сходу України – це свідома провокація, спрямована на те, щоб роз’єднати українців, нав’язати ворожість та нетерпимість. Очевидно, за цим стоять ворожі зовнішні сили. Про це заявила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех.

«Останнім часом в інформаційному просторі поширюється звістки про «поганих» переселенців, які начебто зловживають гостинністю галичан, котрих зневажають. Прикро, що цю технологію, мета якої посіяти розбрат і ворожнечу між українцями, підтримують чимало поважних людей.

Уже четвертий місяць Львівщина приймає переселенців з Криму та сходу, переважно це жінки з дітьми, які втікають від страшного лиха. Останній місяць їдуть найчастіше зі Слов’янська, Краматорська, Маріуполя, Луганська – щодня 60-80 осіб.

Область прийняла шахтарів, які дивом врятувалися з полону сепаратистів. Буквально приїхали п’ятеро активістів донецького Євромайдану, які теж побували в казематах ДНР і були «засуджені» до страти. Я не можу відповідати за кожного, кого приймаємо, але переважно це люди щирі й вдячні, які не вимагають розкошів, а справді рятуються від війни.

Ворожим силам не подобається гасло «Схід і захід разом», комусь, як скалка в оці, наш вияв солідарності з українцями зі сходу, яким ми даємо прихисток на Львівщині. Не піддаваймося на цю провокацію.

«Львівська облдержадміністрація й надалі допомагатиме нашим братам і сестрам українцям, які потребують підтримки, передусім дітям, стареньким, жінкам. Ми сподіваємося також на державну підтримку, оскільки переселенців стає все більше. І ми проти спекуляцій і провокацій на цій темі», – зазначила Ірина Сех.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 2)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ