Батальйону територіальної оборони Житомирщини терміново потрібні бронежилети

Батальйону територіальної оборони Житомирщини терміново потрібні бронежилети

21.06.14 12:58 0 1210
20 червня в облдержадміністрації відбулася зустріч голови облдержадміністрації Сидора Кізіна з представниками бізнесових структур стосовно підтримки військовослужбовців, що перебувають на сході країни.

Як повідомив очільник області, буде підписаний акт про закінчення злагодження 10-го батальйону територіальної оборони, що дислокується у м. Новограді-Волинському. До цього часу передбачалося, що формування нестиме службу на території області - охоронятиме кордони, об’єкти інфраструктури, державні органи. Хлопці підготовлені на високому рівні, стріляють з усіх видів зброї. Силами підприємств Житомирщини для них придбано необхідний одяг, взуття, обладнано казарму.

Сидір Кізін повідомив, що у зв’язку із загостренням ситуації на сході України не виключено, що вже завтра батальйон може відбути в район бойових дій. Терміново потрібно укомплектувати вояків бронежилетами, касками. Зі слів голови облдержадміністрації, 20 червня на бюджетній комісії пройшло питання про збільшення фінансування на ці цілі з обласного бюджету до 2,5 млн. грн. Поки цих коштів немає, Сидір Кізін звернувся до громадськості долучитися до збору фінансової допомоги.

На зустрічі було заслухано звіт комісії, спеціально створеної з числа підприємців, яка перевіряла надходження і використання вже перерахованих коштів. Як повідомив голова комісії Іван Єщенко, всього було зібрано 314 тис. 443 грн. З них 180 тис. грн. витрачено на придбання бронежилетів, на залишку - 134 тис. грн. За цей час 144 бронежилети відвезені у 95 аеромобільну бригаду, 20 передано 30-й бригаді м. Новограда-Волинського. Нова партія бронежилетів була виготовлена, але не пройшла перевірку. Виробник має або усунути недоліки, або повернути кошти.

За словами Івана Єщенка, комісія не тільки збирає і розподіляє кошти, а й відслідковує, як вони доходять до військових частин. Так, було виявлено кілька ганебних фактів. Зокрема, на 640 тис. грн., які були зібрані працівниками «Житомиробленерго», було закуплено необхідне спорядження. Як виявилося під час перевірки, 500 комплектів обмундирування, 500 пар берців, 100 спальних мішків півтора місяця лежать на складі 8-го армійського корпусу, і тільки після втручання комісії їх почали почали розподіляти.

Під час зустрічі йшлося про інші неприпустимі факти. Так, на деяких під’їздах розклеєно оголошення з проханням переказати кошти на підтримку армії, зокрема 95-ї бригади. Ані реквізити, ані люди, зазначені в оголошенні, не мають відношення до цього формування. Сидір Кізін наголосив, що громадяни, які хочуть переказати кошти, мають скористатися довідковою інформацією, розміщеною на сайті облдержадміністрації. Тільки у цьому випадку їхні кошти будуть використані виключно на вирішення проблем армії.

Очільник області повідомив також, що дав доручення підготувати лист на військову прокуратуру, аби перевірити факти розтрати чи використання не за призначенням коштів, які надійшли від громадян.

Під час зустрічі Сидір Кізін висловив вдячність підприємцям за вже перераховані кошти і озвучив назви підприємств, що долучились до спільної благородної справи допомоги нашим співвітчизникам.

Насамкінець очільник області зазначив, що після повного формування батальйону територіальної оборони дуже доцільним буде формування нового: «Ворог може вдарити і з півночі. У нас кордон з Білоруссю, ми маємо захищати область».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ