Ветерани війни закликають владу і суспільство зробити все, аби припинити неоголошену війну на сході України

Ветерани війни закликають владу і суспільство зробити все, аби припинити неоголошену війну на сході України

21.06.14 09:04 0 1147
Представники влади, ветерани війни, громадськість, діти 20 червня прийшли до меморіального комплексу жертвам фашистських концтаборів і пам’ятного знаку «Жертвам фашизму», щоб вшанувати пам’ять полеглих у Великій Вітчизняній війні.

Для одного з ветеранів, 91-річного Юхима Івановича Рикова, війна почалася у лютому 1942 року. Він визволяв Росію, Білорусь, Прибалтику і зустрів перемогу у 22 роки. Юхим Іванович пригадує, що напередодні війни працював слюсарем на харківському заводі. Коли майже всі члени його бригади отримали повістки до військкомату, хлопець, якому ще не було й вісімнадцяти, пішов з ними, але отримав відмову. Прямо у коридорі розплакався. Хтось з військових, побачивши це, сказав: «З тебе має вийти гарний солдат» і посприяв у його мобілізації. Так Юхим Риков у липні 1941 року опинився у Збройних Силах, а після навчання, у лютому 1942 року, потрапив на Калінінський фронт. Сивочолий ветеран говорить, що учасників війни з кожним роком меншає, і дуже турбується про те, щоб молоді люди, серед яких його 4 правнуки, знали всю правду про ту жорстоку війну. Юхим Іванович з болем у голосі говорить про теперішні події на сході і закликає докласти всіх зусиль, щоб наших солдатів більше не вбивали. Спілкуючись з жуналістами, через засоби масовой інформації, він звернувся до Президента України: «Я і мої співвітчизники вірять Вам і покладають усі сподівання на те, що ви докладете усіх зусиль, мобілізуєте усі військові, економічні, політичні засоби, і військові події на сході України припиняться. Я дуже сподіваюсь на це».

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун вважає, що в людській історії має залишитися добра пам’ять про тих людей, які віддали свої життя за мир і спокій у державі. Представники влади, громадськість мають з особливою увагою і особливою трепетністю дбати про ветеранів, які живуть поряд з нами. Вони пам’ятають ті часи, розуміють, який складний період переживає наша країна зараз.

В області проживають зараз близько 9 тисяч учасників війни. І потрібно не тільки вшановувати ветеранів, а й намагатися створювати для них, для їхніх сімей комфортне життя, щоб вони відчували справжню турботу влади і суспільства. На цьому наголосив перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Зараз Україна перебуває в стані неоголошеної війни. Суспільство розбурхане, знервоване. Українці бажають, щоб якомога швидше у державі відновився спокій, щоб вони могли будувати майбутнє для своїх дітей. І у тій цивілізованій, по-справжньому демократичній державі, яку ми будуємо, однією з найвищих цінностей буде шана і турбота до ветеранів, до людей похилого віку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині засудили ...
Наступна новина: Попередження про грози на ...

КОМЕНТАРІ