В Житомирській області відбулися пожежно-тактичні навчання у виправній колонії

В Житомирській області відбулися пожежно-тактичні навчання у виправній колонії

21.06.14 11:02 0 1145
Днями на території Коростенської виправної колонії відбулися спільні пожежно-тактичні навчання пожежного підрозділу даного закладу та рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №8 міста Коростень. Подібні навчання є традиційними і проводяться щорічно у всіх подібних установах області, а на Житомирщині їх налічується шість.

За тактичним задумом навчань загоряння трапилося у їдальні відділу охорони колонії. До місця пригоди відразу прибув пожежний підрозділ закладу. Під час проведення розвідки на місця події було з’ясовано, що у приміщенні знаходяться люди. А один із них заблокований у палаючій будівлі. Своїми силами підрозділи колонії через сильне задимлення впоратися не в змозі. Тож одночасно із гасінням пожежі адміністрація колонії звертається по допомогу до коростенських рятувальників.

По прибуттю бійці ДСНС на місце умовного загоряння одразу приступають до порятунку заблокованої у приміщенні людини. У цей час пожежний підрозділ колонії здійснює гасіння займання ззовні. За допомогою спецзасобів рятувальники розрізають решітку дверей та рятують потерпілого. Потому вони також приступають до гасіння пожежі.

Відпрацювання взаємодії пожежних підрозділів колонії та рятувальників минулого року знадобилося на практиці. Тоді загоряння було не умовне, а реальне. Трапилося на горищі виробничого приміщення Бердичівської виправної колонії. Полум’я знищило дах та перекриття будівлі. На щастя, обійшлося без жертв та масштабних втрат.

У підсумку, і коростенські рятувальники, і адміністрація колонії залишилися задоволеними результатами проведених навчань, до яких було залучено дві одиниці техніки та 18 чоловік особового складу.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ