На Тернопіллі скорегувати репертуар мистецьким закладам та відмовитись від феєрверків та гучних дефіляд рестораторам пропонують члени постійної комісії обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова та інформації

На Тернопіллі скорегувати репертуар мистецьким закладам та відмовитись від феєрверків та гучних дефіляд рестораторам пропонують члени постійної комісії обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова та інформації

21.06.14 10:33 0 1205
Голова обласної ради Василь Хомінець взяв участь у засіданні постійної комісії обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова та інформації. До обговорення питання про проведення в краї мистецьких та розважальних заходів було запрошено керівників галузевих комунальних закладів обласної ради, представників засобів масової інформації.

«До обласної ради упродовж останніх тижнів звертаються мешканці Тернопілля щодо проведення гучних свят, різноманітних концертів, фестивалів та дефіляд, – повідомив колег-депутатів Василь Хомінець. – Стовідсотково люди висловлюють своє невдоволення тим, що у важкий для країни час, коли гинуть наші вояки та мирне населення на Сході, в містах області відбуваються надміру гучні розважальні заходи, часто в небі розсипаються іскри феєрверків. Згідний з краянами, це неприпустимо нині, не по-християнськи. Завдання шньої зустрічі спільно напрацювати підходи та характеристики концертної, виставкової, театральної діяльності».

Члени комісії підтримали очільника облради та підкреслили, що «… ні в якому разі не йдеться про впровадження суцільної жалоби чи, тим паче, відчаю, навпаки,- заклади культури мають підтримувати патріотичні, переможні настрої в суспільстві, разом з тим не повинні влаштовуватись гастрономічні чи схожі до них фести”.

Про перегляд та певну корекцію репертуару повідомили присутніх керівники Тернопільських драматичного та лялькового театрів, обласної філармонії, Тернопільського обласного музичного училища імені Соломії Крушельницької тощо.

Загалом учасники засідання констатували позитивну сторону того, що спільно приймаються такі важливі рішення, що саме така робота відображає потреби краян і вкотре демонструє моральність Тернопілля.

Члени комісії прийняли звернення щодо того, щоб привести у відповідність вимогам часу мистецькі заходи та відмовитись від розважальних, а також вирішили провести в області культурно-мистецькі акції на підтримку Українського війська.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Василь Хомінець зазначив: «Ми, тернополяни, відчуваємо себе частинкою великої, єдиної України. Біль наших братів зі східних областей відгукується і у наших серцях. Нам болить горе наших сусідів. Тому не гоже у такий час без міри веселитись. Молитвою, духовною музикою, патріотичною піснею, посильною допомогою підтримаймо вояків та постраждалих».

Комісія вирішила запропонувати сесії обласної ради підтримати звернення.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ