У Дніпропетровську активісти домоглись заяви про відставку високопосадовця митниці

У Дніпропетровську активісти домоглись заяви про відставку високопосадовця митниці

21.06.14 13:16 0 1258
У п’ятницю в Дніпропетровську активісти Євромайдану, «Правого сектора», Автомайдану, «Дніпровської варти» та підприємці домоглись написання заяви про відставку першого заступника голови Дніпропетровської митниці Андрія Шевцова, який був у статусі виконувача обов'язків. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти зайшли до посадовця в кабінет та звинувачували його в організації корупційних схем щодо розмитнення товарів, розтраті коштів, подвійному громадянстві тощо.

«Ми почнемо саме з цієї людини. Ми провели перевірку: ця людина після того, як обійняла цю посаду, купила один із найдорожчих автомобілів. Зарплата не дозволяє купити «Мерседес» за 140 тисяч доларів, купити за 80 тисяч євро інше авто. Цікаво, що ця людина має подвійне громадянство – російське й українське, його авто мають севастопольські номери, він постійно їздить в Крим і є підозри, звідки він взагалі отримує вказівки. Окремо ми подаємо ще й в прокуратуру», – сказав один із координаторів акції Герман Назаренко.

Через кілька хвилин розмови в службовому кабінеті за присутності преси посадовець написав заяву про відставку, активісти зустріли це оплесками.

Коли пікетувальники вийшли з кабінету, Андрій Шевцов зізнався, що написав заяву під тиском – боявся, що справа дійде до побиття й закидання яйцями.

«У мене немає права отримувати російське громадянство і я його отримувати не збираюсь. Щодо будинку, машини – будинок зареєстрований на мене, авто – на мене. Мені приховувати нічого. За 2012-2013 роки я задекларував 5 мільйонів гривень доходів, податки сплачені. Це доходи від продажу нерухомості в Криму та доходи моєї дружини від підприємницької діяльності», – заявив посадовець.

Він також не виключив, що акція активістів була «замовною».

Тимчасово виконувач обов'язків голови Дніпропетровської митниці Сергій Ралик прийняв заяву заступника про відставку, але заявив, той «має право довести свою невинуватість».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незавершені об’єкти ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ