Кличка просять допомогти з роботою екс-директору української гімназії у Криму

Кличка просять допомогти з роботою екс-директору української гімназії у Криму

22.06.14 16:11 0 1097
Асоціація керівників шкіл міста Києва просить мера столиці Віталія Кличка працевлаштувати Наталію Руденко - колишнього директора сімферопольської «Української гімназії – НВК», яку звільнила окупаційна влада Криму.

Про це йдеться у листі на ім’я мера Києва, яке є у розпорядженні редакції.

Як зазначається у листі, Наталія Руденко наразі у Києві у сина.

Вона з 1997 року розбудовувала єдину в м. Сімферополі українську школу і поступово вивела її в число кращих на території АРК, але була незаконно звільнена після кримського «референдуму» з займаної посади у квітні 2014 року у зв’язку з її проукраїнськими поглядами.

Під тиском «самооборони Аксьонова» та погрозами від місцевого чиновництва Наталія Руденко звільнилась у четвер, 10 квітня. Обурення з приводу цього звільнення висловлювало й українське Міністерство освіти і науки.

«МОН розцінює цю безпрецедентну подію як акт репресії окупаційної структури та самозваної влади півострова Крим як вияв переслідування українських шкіл та вчителів», - йшлося у заяві відомства.

Як зазначається у листі Асоціації керівників шкіл міста Києва, «Наталія Іванівна – заслужений учитель України, досвідчений керівник, патріот України, порядна людина!».

«Реакція на наш лист позитивна, нам дали зрозуміти, що питання вирішиться», - коментує голова Асоціації керівників шкіл Юрій Шукевич, пише «Українська правда».

За словами Шукевича, Наталя Руденко могла б стати хорошим кризовим менеджером.

«У неї прекрасний досвід створення і розвитку школи, а також роботи в екстремальних умовах», - підкреслює голова Асоціації керівників шкіл.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ