Галина Чорна: "Поразка починається, коли військове керівництво звикає до загибелі людей"

Галина Чорна: "Поразка починається, коли військове керівництво звикає до загибелі людей"

22.06.14 13:14 0 1100
"Нині засоби інформації переповнені повідомленнями про те, що в підвалах адміністративних будівель на сході України – Донеччині, Луганщині – чимало полонених українців. Їх катують, над ними знущаються морально. Але ми досі не почули, чи планують Генштаб, Міністерство оборони України найближчим часом звільняти цих людей". Про це 20 червня 2014 року, виступаючи з трибуни парламенту, заявила народний депутат України свободівка Галина Чорна.

"Останні драматичні події на сході України, зокрема загибель наших вояків, засвідчують, що безвідповідально ставитися до війни не можна. Бо війна помститься. Нинішній виступ у Верховній Раді міністра оборони пана Коваля був вельми заспокійливим. Однак ситуація така, що заспокоюватися нема підстав. Свідчення тому – акції протесту матерів, хвилі яких прокотилися по всій Україні. Назву лише деякі з них. Наприкінці травня – протесті матерів у Луцьку: жінки вимагають, аби їхніх синів не відправляли на війну без відповідного спорядження. 1 червня – аналогічні протесті матерів у Рівному. 18-19 червня в Чернівцях матері перекривають трасу і вимагають повернути своїх синів із зони АТО, оскільки вони там перебувають уже більше двох місяців. 19 червня в Ужгороді жінки також вимагають повернути синів з війни, бо вони воюють уже майже чотири місяці. Чому потрібна заміна тих, хто воює? – Бо людина звикає до всього, і до війни, на жаль, теж. Тривале перебування на війні притупляє пильність. Тому замінювали бійців навіть у роки Другої світової.

Є ще важливе питання, пов'язане з останніми подіями. Нині ЗМІ переповнені повідомленнями про те, що в підвалах адміністративних будівель на сході України – Донеччині, Луганщині – є чимало полонених українців. Їх катують, над ними знущаються морально. Але ми досі не почули – чи планує Міністерство оброни найближчим часом звільняти цих людей?

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає, аби зусилля військового керівництва України були спрямовані не тільки на захист української землі від окупанта, а на збереження найціннішого – життя наших вояків. Адже поразка починається з тієї миті, з якої військове керівництво звикає до загибелі людей", – заявила свободівка Галина Чорна.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ