В Закарпатській області "Важкі" підлітки відвідали Мукачівський міськвідділ міліції

В Закарпатській області "Важкі" підлітки відвідали Мукачівський міськвідділ міліції

22.06.14 11:56 0 1149
Правоохоронці кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу спільно з працівниками кримінально-виконавчої інспекції провели екскурсію до відділу міліції для дітей, які раніше мали проблеми із дотриманням закону.

Наразі на обліку перебуває 32 неповнолітніх, – розповідає начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Василь Соскіда.

– Більшість з них засуджені за скоєння крадіжок, грабежів. Ми намагаємося опікуватися цими підлітками. Основне наше завдання не допустити вчинення ними нових правопорушень під час випробувального терміну, вберегти їх від негативного впливу дорослих і однолітків, дати їм можливість за цей час обміркувати скоєне і стати на шлях виправлення.

Неповнолітніх, які наразі звільнені від відбування покарання з іспитовим терміном, правоохоронці запросили до міськвідділу. Тут зовсім юним хлопцям розповіли про відповідальність дітей за вчинення правопорушення, умови їх утримання у місцях позбавлення волі.

Учні отримали можливість відвідати чергову частину, кімнати попереднього затримання. Неповнолітні отримали інформацію про строки тримання людей у міліції з метою з’ясування особи та пред’явлення обвинувачення, про особливості використання різного виду міліцейської зброї та захисту.

Таким чином, правоохоронці вкотре закликали неповнолітніх до недопущення вчинення злочинів і правопорушень та про особливості юридичної відповідальності за них, яку несуть особи до 18 років відповідно до чинного законодавства України.

Підводячи підсумки, старший інспектор міжрайонної кримінально-виконавчої інспекції Михайло Сідор та операуаовноважена кримінальної міліції у справах дітей Марина Ільтьо побажали дітям, аби вони стали на шлях виправлення і не затьмарювали своє майбутнє роками проведеним за гратами чи судимостями.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: США залишили Росію у ...

КОМЕНТАРІ