Заступник голови облдержадміністрації вивчатиме досвід ЄС у рамках проекту "Майстерня Європейської політики"

Заступник голови облдержадміністрації вивчатиме досвід ЄС у рамках проекту "Майстерня Європейської політики"

22.06.14 12:44 0 1099
У рамках проекту "Майстерня Європейської політики" з 22 червня по 1 липня заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра відвідає з навчальним візитом Угорщину, Словаччину і Польщу.

"Майстерня Європейської політики" - проект європейського зразка і європейського спрямування, - зазначив заступник голови облдержадміністрації. – Це нагода ознайомитися з функціонуванням органів місцевого самоврядування у країнах Європейського Союзу, розробкою стратегії міст, територій, системою забезпечення правопорядку, підготовкою інвестиційних проектів, проектів транскордонного співробітництва тощо. Також це можливість налагодити контакти з європейськими партнерами для підготовки проектів транскордонного співробітництва; ознайомитися з уже реалізованими проектами, вимогами до їх підготовки, вивчити досвід роботи з фондами, перспективні напрямки роботи, ресурси ЄС, які можна скерувати на розвиток нашої території".

Участь у такому проекті відкриває багато перспектив, оскільки Угорщина, Словаччина і Польща – представники "Вишеградської четвірки" – мають успішний досвід вирішення проблем, які пов’язані з євроінтеграційними процесами, переконаний Леонід Бицюра. Це і відповідність законодавства вимогам ЄС, і підготовка інфструктури, інших галузей тощо. До того ж лідери "Вишеградської четвірки" супроводжують Україну у всіх спробах укласти Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом.

Варто зазначити, Леонід Олексійович вже не вперше бере участь у подібних проектах. У 2007 році він проходив навчання за україно-бельгійською програмою "Політика та програми сусідства Європейського союзу" (м. Брюсель, Бельгія); пройшов навчання і сертифікований як тренер Асоціації міст України по напрямку "Регламентація роботи та організація діяльності місцевої ради та її виконавчих органів"( з 2007); пройшов програму підвищення кваліфікації державних службовців I-IV категорії по напрямку "Європейська інтеграція" (2009); програму підвищення кваліфікації по напрямку "Євроатлантична інтеграція"(2009); програму підвищення кваліфікації по напрямку "Європейська інтеграція та євроатлантичне співробітництво України"(2012); учасник програми стажування USAID "Відкритий світ"(м. Вашингтон) (2013).

Довідково: "Майстерня європейської політики" – це проект, започаткований Інститутом Політичної Освіти на початку 2012 року за підтримки низки Фондів та Посольств європейських країн.

Він передбачає освітні, практичні та дискусійні заходи, які покликані сформувати з учасників сучасних європейських політичних лідерів в майбутньому, що володітимуть новітніми демократичними підходами до врядування та ведення політичної діяльності.

Метою проекту є створення проєвропейської мережі з числа нової хвилі перспективних політичних діячів та активістів, яка впливатиме на місцеву, регіональну та державну політику для забезпечення ефективної реалізації курсу на інтеграцію до ЄС.

Заходи, які здійснюються в рамках проекту, передбачають створення постійно діючої універсальної мережі (платформи) політичних лідерів, активістів та симпатиків європейської інтеграції з числа випускників проекту і інших осіб, які будуть залучатися до відповідних заходів на місцях; проведення різноманітних публічних заходів на місцях та в регіонах (малі проекти, семінари, круглі столи, конференції, що пропагуватимуть європейські підходи до вирішення існуючих проблем), включаючи підтримку в їхній організації; зростаючий вплив на державну політику для забезпечення незворотності курсу на інтеграцію до Європейського Союзу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ