Леонід Бицюра: "Вирішення екологічних проблем краю - спільне завдання"

Леонід Бицюра: "Вирішення екологічних проблем краю - спільне завдання"

22.06.14 13:39 0 1098
Триває робота над розробкою Програми охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області на 2014- 2020 роки.

Над цим працює обласна робоча група з питань охорони довкілля та природокористування під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри.

«Питання екологічної безпеки області, охорони природнього середовища, ефективного використання надр взаємопов’язані з багатьма галузями, - зазначив Леонід Бицюра. – Вирішення екологічних проблем є запорукою економічного зростання краю. Ні для кого не секрет, яка ситуація у сфері екології на Тернопільщині. Для прикладу, лише 10% сміттєвих полігонів паспортизовано. Тому ми повинні відповідально підійти до формування Програми та зробити все, щоб вона була реалізована».

Заступник очільника краю наголосив, що нова Програма охорони навколишнього природного середовища області повинна відповідати вимогам, які передбачає Угода про Асоціацію з ЄС.

Одним з ключових пунктів у проекті обласної Програми є проблема з відходами та розроблення механізмів максимального сприяння залученню інвестицій у сферу переробки виробничих та побутових відходів.

Довідково: Обласна робота група з питань охорони довкілля та природокористування створена з метою забезпечення реалізації громадських ініціатив в екологічній сфері, координації дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і громадськості у розв’язанні проблем охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів області.

Її головним завданням є аналіз стану екологічної ситуації в області, прогнозування розвитку процесів у сфері охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів, напрацювання оптимальних варіантів розв’язання природоохоронних проблем, розроблення проектів місцевих екологічних програм, систематичне та оперативне подання обласній державній адміністрації та обласній раді пропозицій з означених питань.

До складу робочої групи входять екологи, геологи, економісти, депутати місцевих рад, науковці тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В людей сусіди – дикі звірі

КОМЕНТАРІ