УМВС Закарпаття звернулося до Мінфіну, щодо ліцензування державних лотерей

УМВС Закарпаття звернулося до Мінфіну, щодо ліцензування державних лотерей

22.06.14 17:52 0 1333
До міліції поступило повідомлення про про те, що в готель «Закарпаття» на площі Кирила і Мефодія в місті Ужгород увірвались невідомі люди в масках, та ламають прилади які належать закладу. Ці громадяни знаходячись в приміщенні державної лотереї, умисно молотками пошкодили 11 діючих лотерейних терміналів, на моніторі яких був розміщений напис «Multi Novolot».

На місце виїхала оперативно-слідча група котра задокументувала всі обставини події. Також особи, що зчинили безлад в закладі, були запрошені до Ужгородського міського відділу міліції де були опитані.

Заклад, на який було здійснено напад, належить до мережі державної лотереї ПАТ «Патріот» та є офіційно зареєстрованим закладом в Міністерстві фінансів України. Аналогічно на території України діють МСЛ та «Українська національна лотерея».

Ця діяльність здійснюється на основі ліцензій Міністерства фінансів України. Адже у відповідності до Закону «Про лотерейну діяльність» виключно Міністерство фінансів України є уповноваженим органом державного нагляду (контролю) за проведенням лотерей в Україні.

Термін дії ліцензії ПАТ «Патріот» закінчився 23 березня поточного року (строк дії таких ліцензій становить 13 років вона була отримана ще 2001 році). Проте Мінфіном було спрямовано лист в якому вказано на продовження дії наявних ліцензій до моменту «набрання чинності нормативно-правових актів, які необхідні для отримання нових ліцензій».

За роз’ясненнями, щодо роботи операторів лотерей, до Мінфіну було направлено ще 14 квітня лист від УМВС України в Закарпатській області. В ньому керівництво міліції Закарпаття зверталося до Міністра фінансів: «Просимо Вас надати у найкоротші терміни роз’яснення про те, чи мають законні підстави на випуск та проведення державних лотерей оператори та розповсюджувачі державних лотерей, а саме ПАТ «Патріот», МСЛ та «Українська національна лотерея» після закінчення терміну дії зазначених вище ліцензій».

Таким чином слід розуміти, що питання роботи лотерейного бізнесу в Закарпатті, в цілому в Україні, потребує вирішення на рівні держави. Ці заклади працюють по всій Україні та легально здійснюють свою діяльність. Всі зали отримують від Мінфіна паспорти та дозволи на роботу, відповідні переліки можна отримати в Міністерстві фінансів України.

Міліція Закарпаття ставить край гральному бізнесу на території області. За п’ять місяців припинено діяльність 59 гральних закладів, зокрема 51 букмекерської контори, 6 залів гральних автоматів, двох інтерактивних клубів. Ігровий бізнес є забороненим в Україні тому заклади, що грабують закарпатців працювати не будуть. За наявності інформації про протизаконний бізнес просимо повідомляти за телефоном 102.

СЗГ УМВС України в закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Бернард: В Україні немає ...

КОМЕНТАРІ