В Закарпатській області іршавська райрада на замовлення "регіонала" висловила недовіру свободівцю-голові РДА

В Закарпатській області іршавська райрада на замовлення "регіонала" висловила недовіру свободівцю-голові РДА

22.06.14 16:39 0 1158
20 червня 2014 року відбулася позачергова сесія Іршавської районної ради, на якій місцеві депутати від Єдиного Центру, "Фронту Змін" і колишні "регіонали" висловили недовіру голові Іршавської РДА свободівцю В'ячеславу Свічкарю. Крім того, голова райради Іван Савко влаштував провокацію, вдаривши одного зі свободівців, сподіваючись перекласті відповідальність за бійку на протилежну сторону. Позачергову сесію скликали поспіхом після звільнення з посади по завершенні контракту директора Довжанського лісомисливського господарства Василя Леднея. Закарпатська обласна організація ВО "Свобода" вважає це свідченням збанкрутілого становища політичних сил району, які лицемірили під час Революції гідності й не мають наміру змінювати ситуацію в краї на краще.

Сесію ініціював новопризначений голова райради Іван Савко, який на посаді голови не повних 2 місяці й сам не пройшов спецперевірки щодо займаної посади. Сесію скликали в рекордно короткий час – за один вечір. У цьому був очевидно зацікавлений звільнений директор ДП "Довжанське лісомисливське господарство" Василь Ледней – теж депутат Іршавської райради від Партії регіонів, прислужник режиму Януковича. До акції "недовіри" були залучені також працівники лісомисливського господарства разом із дружинами, які звинуватили голову РДА у звільненні В.Леднея.

Заступник голови райради Петро Добромільський, що головував на засідання, звинуватив В'ячеслава Січкаря у звільненні Василя Леднея, хоча мав би знати процедуру таких звільнень. Свободівець пояснив громаді, що це не в його компетенції – звільняти чиновників, яких призначають центральні органи влади, що він тільки погоджує цього питання і вчинити інакше не міг, бо саме за зміни боровся на Майдані. Зрештою, переважна більшість депутатів проголосувала за недовіру голові РДА. Варто додати, що під стіни райради привели "тітушків", яких неодноразово бачили на антимайданах в Іршаві та Ужгороді.

Громада району переконана, що депутати від ЄЦ демонструють антиморальну поведінку, бо злилися з "регіоналами" і прагнуть узурпувати в районі владу, не рахуються з жодною політичною силою, хоча посада свободівця В.Свічкаря погоджена з патріотичними силами в районі.

Іршавська "Свобода" буде оскаржувати рішення депутатів, оскільки сесію скликали й проводили з порушеннями: ніде про неї не повідомляли, а скликали депутатів у ручному режимі. Свободівці ініціюватимуть збір підписів за розпуск Іршавської районної ради, яка замість того, аби підтримуваними здорові зміни в суспільстві, спричинилася до ескалації й так дуже складних процесів у суспільства, пов'язаних з люстрацією і системними змінами у владі.

Закарпатська обласна організація ВО "Свобода" вважає, що це реакція на цілком законне звільнення з посади директора ДП "Довжанське ЛМГ" Василя Леднея, в якого 19 червня 2014 року завершився контракт з Державним агентством лісових ресурсів України. "Ми вважаємо це хворобливою реакцією на законні зміни в суспільстві і, зокрема, очищення влади від прислужників режиму Януковича, яким є Василь Ледней. В той час, коли Іршавська "Свобода" докладає зусиль, щоб допомогти Збройним Силам України на Сході, місцеві депутати ділять посади і демонструють зраду Революції гідності. Це ще один аргумент на користь ухвалення закону про люстрацію заради оновлення складу депутатів всіх рівнів", – зазначив голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин.

Нагадаємо, що В'ячеслава Свічкаря призначено головою Іршавської районної державної адміністрації Закарпатської області розпорядженням в. о. Президента України від 30 квітня 2014 року. З перших днів він заявив про наступ на хабарників – службовців, які скомпрометують себе на посаді, буде негайно звільняти.

"Разом з нашими земляками я відстоював майбутнє в Києві на Майдані. Ми виборювали зміни на краще. Знаю, що у людей є великі надії і сподівання. Робитимемо все для того, аби їх не розчарувати. Також треба враховувати, що великі справи за один день не робляться", – зазначив в інтерв'ю 6 червня 2014 року В'ячеслав Свічкар.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Енкаведисти знущались над ...

КОМЕНТАРІ