У Житомирі розпочато досудове розслідування за фактами пошкодження майна банків

У Житомирі розпочато досудове розслідування за фактами пошкодження майна банків

23.06.14 13:13 0 1054
Днями близько 50 осіб упродовж чотирьох годин пікетували окремі фінансові установи в обласному центрі, виражаючи невдоволення політикою сусідньої держави відносно України. Учасники пошкодили вивіски кількох банків та розмалювали стіни їх приміщень.

Повідомлення про проведення акції надійшло від керівника місцевого осередку однієї з політичних сил, практично, перед її початком. Пікетування розпочалося близько 10.00 та тривало до 14.00. За цей час учасники по черзі побували поблизу 4 фінансових установ м. Житомира, де виражали протест.

На місцях подій працівники міліції проводили роз’яснювальну роботу з учасниками щодо протиправності дій з пошкодження майна банків та встановленої законом відповідавльності за це. Однак окремі найбільш агресивно налаштовані особи не реагували на зауваження.

Нині на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи Житомирського МВ УМВС. Дії учасників акції документувались за допомогою відеозйомки.

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування.

Водночас під час акції до міліції звернулась одна з журналісток місцевого Інтернет-видання із заявою про перешкоджання її професійній діяльності по висвітленню названої події одним з учасників пікетування. Повідомлення відповідним чином зареєстровано, попередня правова кваліфікація – ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ