Бойовики-ісламісти в Іраку захоплюють усе нові міста

Бойовики-ісламісти в Іраку захоплюють усе нові міста

23.06.14 10:21 0 1121
В Іраку бойовики пов’язаного з терористичною мережею «Аль-Каїда» ісламістського угруповання захопили станом на неділю ще три стратегічно важливі міста на заході країни, а також перший прикордонний перехід до Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив неназваний представник іракських силовиків агентству «Ройтерз», угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» без бою захопило в неділю вранці міста Рутба й Ана у провінції Анбар; після початку нападу на ці міста в суботу ввечері армія сама залишила їх. Перед тим у суботу бойовики захопили сусіднє місто Рава.

Також повідомляють, що угруповання, яке діє на окремих частинах території північного заходу Іраку і півночі Сирії, нині повністю контролює перехід Аль-Каїм на кордоні між державами.

«Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» є сунітським угрупованням; суніти, які становлять в Іраку меншість, скаржаться на дискримінацію з боку шиїтської більшості і уряду, який представляють теж переважно шиїти. Тим часом і серед шиїтів в Іраку наростає тиск на уряд через його нездатність зупинити наступ радикальних ісламістів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ