В Луцьку квіти – в знак вічної пам’яті за полеглими під час Великої Вітчизняної війни

В Луцьку квіти – в знак вічної пам’яті за полеглими під час Великої Вітчизняної війни

23.06.14 11:28 0 1106
22 червня, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Цей день нагадує нам про всіх загиблих: закатованих у фашистській неволі, померлих в тилу від голоду та поневірянь, тих, хто ціною власного життя виборював нам свободу та гідне майбутнє.

Аби вшанувати пам'ять полеглих під час Великої Вітчизняної війни, на меморіальний комплекс «Вічна Слава» прийшли представники органів влади, установ, громадських організацій, ветерани та громадськість міста.

Вихованці обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою перед пам’ятним знаком «Поранений солдат» віддавали честь загиблим, тримаючи державні прапори України з скорботними стрічками. Представники духовенства УПЦ КП відслужили панахиду.

«Дякую тим, хто пам’ятає цей день. Дуже шкода, що за останній період історії нашої держави таких трагічних сторінок збільшилось. Ми повинні пам’ятати та вшановувати героїв – це наш обов’язок, адже ми діти своєї країни. Той, хто не пам’ятає свого минулого, – не вартий майбутнього», - звернувся до присутніх заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Під відлік метроному присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто ціною власного життя виконав святий обов’язок – захищав нашу державу. Опісля в знак вічної пам’яті за загиблими представники влади та громадськість міста поклали квіти до пам’ятного знаку «Поранений солдат».

Нагадаємо, відповідно до розпорядження першого заступника міського голови Святослава Кравчука у цей день заборонено звучання розважальної музики на ринках, у торговельних закладах, закладах ресторанного господарства та громадського харчування. Обмежено проведення розважально-концертних заходів. На знак скорботи за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни на адміністративних приміщеннях міської ради та комунальних підприємств міста, державних підприємств, установ, організацій приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ