У Тернополі пройшла жалобна хода пам'яти Небесної сотні

У Тернополі пройшла жалобна хода пам'яти Небесної сотні

23.06.14 15:36 0 1112
12 червня 2014 року в Тернополі пройшла жалобна хода, присвячена пам'яті загибелі героїв Небесної сотні, які 100 днів загинули на київському Майдані в періоди масових заворушень. Участь у заході взяли священнослужителі усіх конфесій, самооборона Майдану, студенти та викладачі тернопільських вишів і представники місцевої влади, зокрема голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Учасники ходи під супровід оркестру пройшли від літака, що на "Східному", до Театрального майдану Тернополя, де представники духовенства відправили панахиду. Захід супроводжували працівники ДАІ, перекривши на час проведення вшанування центральні вулиці міста.

Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор зазначив, що Небесна сотня заклала основу відродження української державності та духовності, яку ми занедбували сотні років, тому потрібно рухатися далі в тому ж напрямку та пам'ятати, що майбутнє України в наших руках.

"Пам'ять про героїв Небесної сотні має жити вічно, адже їхня неоціненна жертва змінила історію України, а отже, і життя кожного з нас. Ми розуміємо, що зараз наша країна перебуває в стані війни, тому ми повинні об'єднатися й надалі спільно боронити нашу державу від зовнішнього окупанта, щоб відстояти те, за що боролися загиблі – нашу вільну, незалежну та квітучу Україну", – наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Також націоналіст поспілкувався з родичами та друзями загиблих героїв та наголосив, що допомагати сім'ям загиблих повинна не лише держава, але й уся громада, адже герої Небесної сотні поклали своє життя за майбутнє усього українського народу.

Після молебню представники місцевої влади та громадськості поклали квіти до символічного пам'ятного стенду героїв Небесної сотні.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Керівництво УМВС ...

КОМЕНТАРІ