У Рівненській області рятувальники та лісники ліквідували умовну лісову пожежу

У Рівненській області рятувальники та лісники ліквідували умовну лісову пожежу

23.06.14 14:57 0 1077
20 червня на базі Сарненського держлісгоспу було проведено спільні командно-штабні навчання по гасінню умовної лісової пожежі. Метою навчань було практичне відпрацювання способів гасіння лісових пожеж та вдосконалення порядку взаємодії органів управління і сил цивільного хахисту, які залучаються до оперативного реагування.

Згідно тактичного задуму, о 10:25 в 69 кварталі Карпилівського лісництва виникла низова лісова пожежа на площі понад 3 гектари та виникла загроза розповсюдження вогню в напрямку села Карпилівка.

До місця умовної пожежі було направлено 2 одиниці техніки ДП «Сарненський держлісгосп» та особовий склад лісової охорони. У зв’язку з несприятливими погодними умовами, високу температуру повітря та сильні пориви вітру, вогонь почав миттєво розповсюджуватися та перейшов у верхову пожежу на площі 25 гектарів, та низову пожежу на площі 35 гектарів. Було прийнято рішення про залучення додаткових сил Сарненського держлісгоспу, Клесівського лісгоспу, Сарненського держспецлісгоспу, Рівненського природного заповідника та чергового караулу ДПРЧ-8, ДПРЗ-5 ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Крім того, керіництвом штабу було прийнято рішення про залучення Сарненського зведеного загону Головного управління ДСНС, сили та засоби лісової охорони Дубровицького та Рокитнівського лісгоспів.

Завдяки чітким та оперативним діям особового складу рятувальників та лісників, умовну пожежу вдалося локалізувати о 14:29 та повністю ліквідувати о 17:00.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ