На Ужгородщині правоохоронці ловили крадіїв бетонних стовпчиків, а натрапили на "мисливців за нафтою"…

На Ужгородщині правоохоронці ловили крадіїв бетонних стовпчиків, а натрапили на "мисливців за нафтою"…

23.06.14 17:06 0 1072
Слідчо – оперативна група Ужгородського РВ вночі попередила скоєння незаконної «врізки» до нафтопродуктопроводу «Дружба», що належить ПАТ «Укртранснафта» та подальшого викрадення нафтопродукту.

22 червня 2014 року о 00 год. 30 хв. по телефонній лінії «102» надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що у винограднику біля с.Чабанівка, невідомі особи намагаються викрасти бетонні стовпчики. Негайно для попередження скоєння злочину та затримання злочинців на місце події виїхала слідчо – оперативна група Ужгородського РВ.

Прибувши на місце події в ході пошуку вказаних осіб працівники здивувались, адже замість крадіїв бетонних стовпчиків на відстані близько 2 км. від с.Чабанівка в полі вони виявили 2 вантажних автомобіля марки «МАН» та самохідну бурильну установку - укладчик, що використовується для підземного прокладання шлангу. Як з’ясувалось, дана техніка знаходиться на відстані 300 м від магістральної труби нафтопродуктопроводу «Дружба», що належить ПАТ «Укртранснафта», м.Львів, і мала бути використана для вчинення «врізки» в нафтопродуктопровід та подальшого несанкціонованого відбору нафтопродуктів. Лише прикро, що злочинці побачивши, що до них наближається службовий міліцейський автомобіль, встигли накивати п’ятами з місця події, залишивши все своє майно.

В ході огляду місця події, крім 2 вантажних автомобілів марки «МАН» та самохідної бурильної установки – укладчика, було виявлено та вилучено два електроприлади не визначеного призначення, орієнтовно геолого-розвідувальну техніку типу навігаційного пристрою, за допомогою якої злочинці визначали місце проходження нафтопроводу.

За вище вказаним фактом слідчим відділенням Ужгородського РВ УМВС області розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.15 – ч.2 ст.292 КК України.

Як вже встановлено в ході проведення оперативно – розшукових заходів та слідчих дій один із вилучених вантажних автомобілів уже потрапляв в поле зору правоохоронців та вилучався із місця скоєння крадіжки із нафтопродуктопроводу, однак в подальшому після ухвалення судом вироку відносно злочинців його було повернуто власнику.

На даний час вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення винних осіб та їх затримання.

Ганна ДАН,

Ужгородський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ...
Наступна новина: Бойовики в Іраку захопили ...

КОМЕНТАРІ