Незабаром у Хмельницькому з'явиться Центр підтримки дітей європейського зразка

Незабаром у Хмельницькому з'явиться Центр підтримки дітей європейського зразка

24.06.14 15:24 0 706
Унікальний «пілотний» проект, мета якого — створення дружнього до дітей Центру надання комплексної професійної допомоги і супроводу, незабаром розпочне свою роботу на Хмельниччині.

Сам проект родом із Голландії, а от втілити його в Україні взялася Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей». Хмельниччину, як «пілотну» область, обрали невипадково, адже останнім часом тут місцевою міліцією та органами влади впроваджується чимало інновацій, спрямованих на покращення становища дітей, що потрапили у скрутні життєві обставини.

Як розповіла під час візиту до Хмельницького голова Фундації, заслужений юрист України Євгенія Павлова, діяльність Центру підтримки дітей в Хмельницькій області буде спрямована на реалізацію низки нормативно-правових актів — законів України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини», «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», Конвенції ООН про права дитини, тощо.

До створення Центру активно долучилися місцеві міліціонери — вони не лише надали частину свого приміщення для його облаштування, а й пройшли навчання медіації, аби в подальшому мати можливість поруч з адвокатами, соціальними педагогами та психологами виступати у якості медіаторів (нейтральної третьої особи) під час розв‘язання конфліктних ситуацій за участю дітей. Адже метою медіації і є досягнення порозуміння (примирення) між сторонами конфлікту (потерпілим і правопорушником) для знаходження взаємоприйнятного варіанту вирішення ситуації, що склалася.

До речі, фінансується проект із залученням коштів Європейського Союзу, а на відкриття Центру планує прибути особисто дружина посла Голландії в Україні.

Євгенія Борисівна, яка зініціювала проект в Україні, розповіла, що він розрахований, в першу чергу, на дітей, які перебувають у конфлікті із законом або кризових життєвих обставинах, дітей з «групи ризику» та їх родини.

До Центру маленькі отримувачі послуг зможуть звертатися, в першу чергу, за власним бажанням, а також за направленням кримінально-виконавчої інспекції, кримінальної міліції у справах дітей, управлінь освіти і науки та соціальних служб.

У закладі надаватимуть послуги досвідчені юристи, соціальні працівники, психологи, правоохоронці проводитимуть роботу з профілактики правопорушень, працівники кримінально-виконавчої інспекції працюватимуть з неповнолітніми, що перебувають на обліку кримінальної міліції у справах дітей, надаватиметься психологічна допомога і послуги з медіації у цивільних та кримінальних справах. За потреби до роботи залучатимуться й інші спеціалісти.

Одним словом, у Хмельницькому Центрі підтримки дітей як діти так і їх батьки та родичі абсолютно безкоштовно зможуть в одному місці отримати усю необхідну допомогу, яка дозволить вирішити проблемну ситуацію.

Відкриття закладу, який знаходитиметься у Хмельницькому по вулиці Кам‘янецькій, 65 (вхід з боку телерадіокомпанії), планується на початку липня цього року.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Тернополі суд зобов’язав ...

КОМЕНТАРІ