Запорізький університет спростував інформацію про закриття кафедри української мови

Запорізький університет спростував інформацію про закриття кафедри української мови

24.06.14 13:41 0 1035
Запорізький національний університет спростував інформацію, поширену у соцмеражах та в ЗМІ, щодо ліквідації у виші кафедри української мови.

Про це повідомляється на офіційному сайті університету.

«Запорізький національний університет був, є і залишається навчально-науковим центром, який не лише забезпечує викладання дисциплін на усіх 13 факультетах українською мовою, а також є носієм української духовності та славних традицій нашого народу, де велика увага приділяється святкуванню Дня української мови та слов’янської писемності, Шевченківським дням, вихованню патріотично свідомої молоді», – заявили у виші.

В університеті роз’яснили, що йдеться про певні структурні зміни в університеті, але аж ніяк не про ліквідацію кафедри української мови.

«На філологічному факультеті – одному із найстаріших і найшановніших у Запорізькому національному університеті – функціонує п’ять кафедр: української літератури, українознавства, російської філології, української мови, загального і слов’янського мовознавства. З об’єктивних причин остання перестала відповідати вимогам чинного освітянського законодавства щодо мінімальної кількості штатних науково-педагогічних працівників. За таких обставин, з метою збереження наявного кадрового складу, напрацьованих освітянських традицій та наукових здобутків, вченою радою філологічного факультету та вченою радою Запорізького національного університету було прийняте рішення про створення на базі кафедри української мови потужної кафедри української мови та загального мовознавства», – пояснили у виші.

Як зазначається у повідомленні, з правової точки зору кафедри загального і слов’янського мовознавства та української мови будуть ліквідовані 31.08.2014, а на їх основі з 01.09.2014 року буде створена вищеназвана кафедра української мови та загального мовознавства. «При цьому жоден науково-педагогічний працівник не буде звільнений. Отримають робочі місця на новоствореній кафедрі викладачі, які забезпечують навчальний процес на обох кафедрах», – запевнили в університеті.

Нагадаємо, раніше громадськість стривожило повідомлення доцента кафедри Світлани Сабліною у Фейсбук, у якому йшлося про ліквідацію кафедри української мови в Запорізькму національному університеті.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: НАДХОДЯТЬ КОШТИ НА ...

КОМЕНТАРІ