Блаженніший Святослав закликав українців відкинути розпуку й сповнитись надії

Блаженніший Святослав закликав українців відкинути розпуку й сповнитись надії

24.06.14 08:18 0 1107
Бути рибалками людей в Україні означає гуртувати народ навколо надії на Бога, який є з нами, є нашою силою, нашим життям, нашою перемогою.

Про це сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) 22 червня, у день літургійного святкування другої неділі по Зісланні Святого Духа, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Предстоятель церкви зазначив, що в Євангелії ми чуємо, як Христос кличе перших своїх учнів, перших своїх апостолів: «Ідіть за мною і я зроблю вас рибалками людей».

Він пояснив, що йти за Ісусом – означає бути християнином. «Іти за Христом – означає побачити в ньому єдину свою надію. Хто повірив у Бога – має надію. Невіруючий потрапляє в море розпуки, безнадійності, море розпачу», – просить замислитися Блаженніший Святослав.

«Що означає «зроблю вас рибалками людей»? – каже він. – Апостол, якого Христос робить своїм учнем, подібний до рибалки. Учень Христовий – той, хто дає надію людям. Бо він наче виловлює їх з моря розпуки, непевності, моря смерті і житейських небезпек. Виловлює для Христа, щоб принести їх на певний берег надії і Христового слова».

Наші щоденні вагання, сумніви й непевності в завтрашньому дні глава церкви порівнює з ходінням берегом моря. «Є навіть така приказка: чекає як з моря погоди. Це фраза безнадійності. Христос кожному з вас каже: я зроблю вас рибалками людей. Мабуть, до кожного з вас приходять знайомі, друзі й запитують: що буде завтра з нами, з нашою державою? А ми, як учні Христові, повинні дати їм надію», – пояснив Блаженніший Святослав.

«Відкиньмо всяку розпуку, відкиньмо всякий страх, всякі сумніви, бо все це не походить від Бога. Як учні Христові, сповнімося надії, будьмо її носіями в сьогоднішній Україні», – закликав глава церкви.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ