«УкрСиббанк» виплатить вкладникам банку «Форум» понад 2 мільярди гривень

«УкрСиббанк» виплатить вкладникам банку «Форум» понад 2 мільярди гривень

24.06.14 11:26 0 1123
«УкрСиббанк» виплатить близько 2,3 мільярда гривень відшкодування за вкладами на користь більш як 100 тисяч вкладників ліквідованого банку «Форум», повідомила прес-служба банку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Банк нагадав, що з 23 червня починає виплати гарантованого відшкодування вкладникам ліквідованого банку «Форум».

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідації банку «Форум» 16 червня, пояснивши своє рішення тим, що приймаючий банк не пізніше 17.00 17 червня мав підписати договір про передачу активів і зобов`язань банку «Форум», але протягом встановленого терміну цього не сталося.

Основний власник банку, «Смарт-Холдинг», повідомив про подачу позову до суду з вимогою скасувати рішення про ліквідацію банку «Форум». Холдинг продовжує переговори з Національним банком і Фондом гарантування вкладів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб увів тимчасову адміністрацію у банк «Форум» з 14 березня, і протягом цього періоду здійснював пошук інвестора для виведення банку з ринку.У травні дочірня компанія «Смарт-Холдингу» Вадима Новінського, основного власника банку «Форум», перерахувала на спецрахунок НБУ 50 мільйонів доларів для підтвердження серйозності намірів щодо оздоровлення банку і, за інформацією банку, планувала перерахувати другий транш в такому самому розмірі, після чого мали відбутися аудит і рекапітализація банку власниками і інвесторами.

Банк «Форум» (Київ) працював на ринку України з 1994 року і входив до групи великих банків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Нафтогаз» ...
Наступна новина: До Дня міста тернополяни ...

КОМЕНТАРІ