Микола Романюк та Тарас Якловлев взяли участь у відкритті Європейського Тижня Сталої Енергії в Україні (м.Львів)

Микола Романюк та Тарас Якловлев взяли участь у відкритті Європейського Тижня Сталої Енергії в Україні (м.Львів)

24.06.14 08:07 0 1170
З 23 до 27 червня у Львові відбуватиметься Європейський тиждень сталої енергії. Луцький міський голова Микола Романюк та його заступник Тарас Яковлев взяли участь в офіційному відкритті заходу.

Участь у Європейському тижні сталої енергії беруть заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, виконавчий директор Європейської асоціації місцевого самоврядування «Energy Cities» Жерар Маньє та керівник проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Вільям Такер та ін.

Європейський тиждень сталої енергетики у Львові є національним аналогом тижня сталої енергетики в Європейському Союзі та спеціалізованим інструментом залучення громади до вирішення проблем сталого енергетичного розвитку міста. Цей масштабний захід проводять цьогоріч у співпраці з Делегацією Європейської Комісії в Україні, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціацією «Енергоефективні міста України» та іншими зацікавленими партнерами.

Під час урочистого відкриття Європейського тижня сталої енергетики заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов зазначив: «Питання енергоефективності — не просто питання покликані часом — це питання нашої незалежності, це питання нашої енергетичної та національної безпеки. Міністерство працює в цьому напрямку і вже напрацьовано ряд законопроектів, які дадуть належний поштовх для розвитку енергоефективності в країні. Ми робимо усе, щоб наша країна було енергетично незалежна».

За словами Глави представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, основною темою для обговорення в рамках відзначення Тижня є проблеми та перспективи енергоефективності України, а також аналіз процесів, що відбуваються в економіках різних країн Європи, та висновки щодо того, що потрібно зробити для майбутнього, аби йти не шляхом помилок, а шляхом розвитку. Він також розповів про перспективи, які надасть Україні підписання економічної частини Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною.

У Програмі заходу передбачені конференції, тематичні семінари, тренінги, виставка енергоефективного обладнання, презентації різноманітних проектів. Крім того, відбудеться і безліч інших цікавих для громадськості подій, а саме: екологічні ігри для дітей, виставки енергоефективного обладнання та дитячих робіт, фотовиставка «Енергоефективне місто», презентація «Екобус», різноманітні екскурсії, КіноРовери, велопробіги, вистави та інше.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ