Громадськість міста вшанувала пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми

Громадськість міста вшанувала пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми

24.06.14 12:12 0 1015
За участю голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта та його заступника Романа Карпюка, першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, секретаря міської ради Сергія Григоренка, представників обласної та міської влади, громадських та політичних організацій, духовенства, засобів масової інформації та небайдужих громадян відбулися заходи у зв’язку з 73-ю річницею розстрілу в'язнів у Луцькій тюрмі.

Розпочалися вони скорботною ходою від Свято-Троїцького кафедрального собору до Замкової площі. Тут священнослужителі УПЦ КП на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відправили панахиду за жертвами розстрілу у Луцькій тюрмі.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятних знаків Жертвам політичних репресій, Християнського милосердя, до місця розстрілу та до Хреста біля монастиря.

Також присутні вшанувати пам’ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми хвилиною мовчання.

Секретар міської ради Сергій Григоренко подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять розстріляних в’язнів тюрми. Він наголосив, що необхідно не забувати про ті страшні події. «Ці люди загинули від рук тодішнього режиму. Вони були жорстоко знищені», – зазначив він.

Згадав Сергій Григоренко й про нинішнє силове протистояння на сході України та останні події у суспільно-політичному житті країни.

«Нам необхідно будувати європейську державу, де пануватиме верховенство права та демократії. Наші люди заслуговують жити у заможній країні, а не їздити на заробітки закордон. Багата Україна – це перше, що ми маємо зробити. Я переконаний, що це буде найкращою пам’яттю про тих людей, які загинули у Луцькій тюрмі, на Майдані, гинуть на східних рубежах нашої країни», – наголосив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ